Bulgaristan Parlamentosu hükümet tarafından hazırlanan Yıllık Milli Güvenliği Değerlendirme Raporu’na onay verdi.

Bulgaristan Parlamentosu hükümet tarafından hazırlanan Yıllık Milli Güvenliği Değerlendirme Raporu’na onay verdi.

Parlamentoda görüşülen, ülkenin iç ve dış güvenliğini ilgilendiren faktörlerin yanı sıra olası tehditlerin de yer aldığı rapor, iktidar milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

Muhalefet üyeleri ise raporda özellikle  Rusya ile ilgili kullanılan bazı ifadelere tepki gösterdi.

Ana muhalefetteki  Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), raporda yer verilen, “Rusya’nın faaliyetleri bölgesel istikrarsızlık kaynağı olup birleşik, özgün ve barışçıl  Avrupa olarak tanımlanan ana amacı tehdit ediyor.” ifadesine karşı çıktı.

BSP Lideri Korneliya Ninova, raporla ilgili değerlendirmesinde, “Başbakan Boyko Borisov hükümetinin tüm tutarsızlığını sergileyen bu rapora karşı oy kullandım.” diye konuştu.

HÖH Lideri Mustafa Karadayı da belgede, Balkanlar’ın  AB ve NATO’nun ayrılmaz bir parçası olduğunun açıkça söylenmesi gerektiğini savundu.

Hükümetin hazırladığı raporda yer alan ” Rusya ile ilgili olumsuz ifadeler”  Bulgaristan  Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in de tepkisine neden olmuştu.

Raporda, ” Rusya Federasyonu’nun NATO ve  Avrupa Birliği ( AB) ile ilişkilerinin kötüye gitmesi  Avrupa’nın güvenlik mimarisinin önünde önemli bir sorun olarak” gösteriliyor.

Reklamlar