Dünyanın en eski televizyon ve müzik şovlarından biri olan Eurovision Şarkı Yarışması’na bu yıl Portekiz’in başkenti Lizbon ev sahipliği yapacak. 63. “Eurovision” yarışmasına Bulgaristan “Bones” başlıklı şarkıyla katılıyor. Şarkı 8 Mayıs günü sunulacak. Bu Lizbon’da düzenlenen yarışmanın yarıfinalinde olacak. Şarkıyı “Equinox” grubunda bir araya gelen Jana Bergendorf , Vladimir Mihailov, George Simeonov-JJ, Johnny Manuel ve Trey Campbell söylüyor. Proje Eurovision Şarkı Yarışması için özel olarak tasarlandı. Fikir ise besteci ve yapımcı Borislav Milanov’ a ait. Şarkıyı Borislav, Trey Campbell, Joachim Persson ve Dag Lundberg ile birlikte besteledi. Şarkının esas mesajı hayattaki gerçek değerler ve hakiki aşklar.

“Eurovision – 2018″ sunumu için Bulgar Ulusal Televizyonu (BNT) , Symnphonix International yapım şirketi ile ortaklık kurmuştur. Yapım şirketi son iki yıl içinde “Eurovision” Yarışmasında Bulgaristan’ı temsil eden sanatçıların başarılarıyla ilişkilendirilir. 2017 yılındaki yarışmada onların şarkısını sunan Kristiyan Kostov ikinci oldu. 2016 yılında Poly Genova dördüncü pozisyona yükseldi. Symnphonix daha sonra Makedonya, Sırbistan ile anlaşmalar imzaladı, şimdi ise Avusturya ile çalışmaktadır.

Bulgaristan’ı temsil edecek olan katılımcıların Lizbon’da ilk provası yapıldı. BTA ajansının haberine göre bahisçiler “Bones” parçasını ilk beş parça arasında yerleştiriyor. İsrail, Fransa, Avustralya, Norveç ve Bulgaristan favoriler arasında. 6 Mayıs günü yarışmanın resmi açılışı. Bizim temsilciler diğer 42 devlet temsilcisi ile kırmızı halıdan geçecek. Bulgaristan’ı temsil eden şarkı için 21 devletteki jüri ve izleyici oy verecek.

Çeviri: Müjgan Baharova, BNR

Reklamlar