BNR muhabiri Dobrina Karambolova, milletvekillerinin 3 hafta Noel tatilinden sonra 44. Halk Meclisi’nin son döneminin açılışını yaptıklarını bildirdi. Siyasi güçler 26 Mart tarihinde tamamlanan görev sürelerinin sonuna kadar önceliklerini sundular.

GERB, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’i seçimlerin tarihi konusunda bir an önce karar vermeye çağırdı. GERB grubu başkanı Daniela Daritkova, “şimdiki durumda sağlık krizi ve ekonomik sonuçların hafifletilmesi en önemli ve tek önceliktir” dedi.

BSP, hükümetten Bulgaristan’ı nasıl bir durumda bıraktığı konusunda rapor vermesini istedi. Sosyalistler, Başbakan Boyko Borisov’u ekrandan Bulgaristan’ın “Avrupa’nın en düşük bütçe açığı olan bir ülke olarak ilan etmesine karşın, ülkeyi 20 milyar avroluk borçla bırakmakla” suçladı.

DPS /Hak ve Özgürlükler Hareketi/ Başkanı Mustafa Karadayi, “Bugün demokrasi düşüşte, ekonomi çöküşte, gerilim artıyor, toplumsal bölünme derinleşiyor. Covid – 19 krizi sağlık sisteminin reformlar gerektiren sorunlarını öne çıkardı. 2020 yılında, kontrolsüz harcamaları da eklemeliyiz.”dedi.

BNR

Reklamlar