Covid-19 döneminde seyahat güncellemeleri:

Geçtiğimiz hafta dünyada Covid-19 salgını yayılmaya devam etti. Buna karşılık birçok ülke Bulgaristan ve diğer ülke vatandaşlarının girişlerine yönelik birçok değişiklik getirdi.

İşte aytıntılar:

Yunanistan, sınırlarını turistlere kapattı.Artık sınır kapılarınıdan yalnızca Yunanistan vatandaşları ve ülkede yasal olarak ikamet eden yabancılar ve iş, sağlık ve diğer acil ihtiyaçlar için seyahat eden AB vatandaşlarının sınır kapılarını geçmelerine izin verilirken ülke içinde hareket etmeleri için “Hareket Belgesi” almaları gerekiyor.

Bunun nedeni, Yunanistan’ın kuzeyinde tespit edilen çok sayıda Covid-19 vakası ve 2020 yılı 30 Kasım’a kadar yürürlükte olan ülke genelinde ulusal karantina.

Yunanistan’da bir de sivil uçuşlara yönelik bir kısıtlama da yürürlüğe girdi. Birçok AB üyesi olmayan ülkeden uçuşlar yasaklandı. Yetkili uçuşların yolcuları ülkeye sadece negatif koronavirüs testi ile giriş yapabilecek.

23 Kasım 2020 tarihinden itibaren İspanya, negatif PCR testi zorunluluğu getiriyor. Testin, seyahatten en geç 72 saat önce yapılması ve belgenin İngilizce’ye ve İspanyolca’ya tercüme edilmesi gerekiyor.

Kıbrıs, 30 Kasım tarihine kadar Leymosun ve Pafos bölgelerine karantina uyguladı. Bu tarihe kadar bu bölgelere giriş ve çıkışlar ve ülkenin diğer bölgelerine seyahatler yasaklandı.

Bunlar, son iki hafta içinde kaydedilen yeni vakalarının yüzde 70’inin geldiği ve ülkenin koronavirüsten en çok etkilenen iki bölgesi.

ABD New York eyaletine giriş yapanlar için 14 günlük zorunlu karantina geçerli. Önlem, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’negöre “2” veya “3” Covid-19 risk seviyesine giren ülkelerden gelenler için geçerlidir.

Bulgaristan, diğer AB ülkeleri gibi, en düşük risk taşıyan 3 seviyede bulunuyor.

Böylece New York eyaletine giriş yapan Bulgaristan vatandaşları için 14 günlük karantina süresi geçerli.

Katar, topraklarına giriş yapan Bulgarlaristan vatandaşları için ve düşük risk oluşturan sözüm ona “Yeşil liste” dışındaki diğer ülkelerden gelen kişiler için zorunlu 14 günlük karantina getiriyor.

Ülkeye Doha Hamad Havalimanı’ndan giriş yapan Bulgaristan vatandaşlarından negatif Covid-19 PCR testi isteniyor, ardından Doha’da önceden rezerve edilmiş bir otelde masrafları kendilerine ait olmak üzere, bir haftalık karantina altında kalmaları gerekiyor. Bir hafta sonra Bulgaristan vatandaşları tekrar PCR testine tabi tutulmalıdır.

Yazı: Veneta Nikolova
Çeviri: Şevkiye Çakır
BNR

Reklamlar