Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, geçmişte bu ülkede Müslüman Türklere yönelik zulmün yıl dönümüne katılmadığı için Türkiye’ye teşekkür etti. Borisov, “T.C Dışişleri Bakanı anma törenlerine gelmediği için teşekkür ederim. Durum çok hassas. Türkiye iç politikamıza etki meydana getirmesin” dedi.

Başbakan, anma törenlerine başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da olmak üzere, Türkiye’de üst düzey konuklar gelmediği için de teşekkür etti ve “Eğer gelselerdi, bu durumu daha da çok karıştırırdı” ifadesini kullandı. Törenlere, HÖH’den ihraç edilen Lütvi Mestan ve onun ardından partiden istifa eden HÖH milletvekilleri ile Türkiye’nin Burgaz başkonsolosu katılmıştı.

Bulgaristan Başbakanı Boykov Borisov, 28 Aralık tarihinde geçmiş yıllarda Bulgaristan’da Müslüman Türk nüfusa uygulanan baskılar sırasında hayatını kaybedenler için düzenlenen anma törenine Türkiye’den katılım olmadığı için teşekkür etti. Borisov, “T. C Dışişleri Bakanı anma törenlerine gelmediği için teşekkür ederim. Durum çok hassas. Türkiye iç politikamıza etki meydana getirmesin” dedi.www.haber7.com’a göre; Başbakan, anma törenlerine başta Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da olmak üzere, Türkiye’de üst düzey konuklar gelmediği için de teşekkür etti ve “Eğer gelselerdi, bu durumu daha da çok karıştırırdı” ifadesini kullandı. Borisov “Ahmet ile (Davutoğlu) konuştum, telefonda görüştüm ve durumun çok hassas olduğunu anlattım. O da beni anladı ve Başbakan yardımcısı ile Dışişleri Bakanını Bulgaristan’a göndermedi” dedi.

Reklamlar