2015 yılında ciddi oranda daralacağı öngörülen Rusya pazarı ile ilgili olarak destinasyonların atılımları sürüyor. Bulgaristan’ın Rus vatandaşlarına beş yıla kadar vize vermeye hazırlandığı belirtiliyor.

Rusya’ya yönelik ilk hamle Mısır’dan gelmişti. Bir yandan charter uçaklarına destek veren Mısır, bir yandan da ocak – nisan arasındaki dönemde Rus turistten vize ücreti almayacağını duyurmuştu. Mısır biraz daha ileri giderek, Rusya ile turizm ilişkilerinde ruble kullanmayı da teklif etmişti.

Daha sonra bir hamle de Türkiye’den geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rusya ve BDT ülkelerinden Türkiye’ye uçan uçaklara 6 bin dolar destek vereceğini açıklamıştı.

Bu kervana, Rusya’dan önemli miktarda turist alan Bulgaristan da katıldı.TürkRus.com‘un Komsomolskaya Pravda’dan aktardığı habere göre, Bulgaristan Rusyalı turistler için “antikriz promosyonu” başlatıyor.

Haberde, Bulgaristan hükümetinin, Rusya vatandaşlarına yönelik uzun süreli vize alım prosedürlerini kolaylaştırmaya hazırlandığı belirtilirken, Bulgaristan’a ilk kez gidecek Rusya vatandaşlarına bir yıllık, daha önce gitmiş olanlara ise üç ila beş yıllık çok girişli vize verilebilecek.

Kıbrıs, İspanya ve Yunanistan’da birçok otelin, Rusyalı turistler için yüzde 30-40, hatta yüzde 50’ye varan indirimler teklif ettiğine dikkat çekiliyor. Geçen hafta Rus medyasında, Türkiye’deki otellerin Rus turistler için önemli ölçüde indirim yapmaya hazırlandıkları haberleri yoğun olarak yer almış ve kamuoyunda büyük beklenti yaratılmıştı.

Reklamlar