Bozüyük 4 Eylül Mahallesi Muhtarı İsmail Kıranlı, Bulgaristan’dan emekli olan ve Türkiye’de yaşayan vatandaşlardan muhtarlıklarda ücret alınmayacağını bildirdi.

Bozüyük 4 Eylül Mahallesi Muhtarı İsmail Kıranlı, Bulgaristan’dan emekli olan ve Türkiye’de yaşayan vatandaşlardan muhtarlıklarda ücret alınmayacağını bildirdi.Kıranlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti arasında imzalanan “Emekli aylıklarının Türkiye’de ödenmesine” ilişkin anlaşma gereğince, Bulgaristan’dan emekli olan ve Türkiye’de yaşayan vatandaşlardan, muhtarlıktan talep ettikleri “yaşam belgesi” için ücret alınmayacağını söyledi.

Bulgaristan emeklilerinin, her yıl 2 kez muhtarlıklardan yaşam belgesi almalarının zorunlu olduğunu anlatan Kıranlı, “Bulgaristan’dan emekli olan ve ülkemizde yaşayan vatandaşlardan, hayatta olup olmadıklarını öğrenmek için yetkili makamlarca yaşam belgesi isteniyordu ve belge de muhtarlıklarca ücret karşılığı veriliyordu. Artık belgeler için muhtarlıklardan herhangi bir ücret talep edilmiyor. Tüm Bulgaristan emeklileri bu belgeleri ücretsiz olarak alabilecek” dedi.

Reklamlar