Boyko Borissov: Salgın önleme tedbirleri ile ekonomiye destek arasındaki denge son derece önemli

Bulgaristan’a gelecek olan Covid-19’a karşı ilk aşılar Pfizer / Biontek’te olacak ve ilk miktarların – 125.000 dozun 2020’nin sonuna kadar olması bekleniyor.

Bu, Başbakan Boyko Borisov’un hükümet üyeleriyle düzenlediği bugünkü çalışma toplantısında netleşti.

Geçen hafta 12.000’den fazla kişi Covid-19’dan tedavi edildi, atölyede netleşti.

Sofya, en yüksek morbiditeye sahip ilçeleri, nüfusun 100 binin üzerinde nüfusla terk ediyor, ancak Gabrovo ve Kyustendil bu kategoride kalıyor.

Borisov, 1000 BGN’nin bugün ön saftaki sağlık görevlileri için Pomorie’deki hastaneye nakledileceğini duyduktan sonra, maaşlarının makbuzlarını medyaya gösterdiklerini söyledi:

“Birinci basamak sağlık çalışanlarının ücretlendirilmesinde, ilaçlarla ve koruyucu giysilerle ve aşılara hazır olmayla ilgili bir sorun olduğunu duymak istemiyorum.”

Sağlık Bakanı Kostadin Angelov’un sözlerinden, aşıları yaptırma fırsatına ilk sahip olanların risk grupları olacağı ve sağlık görevlilerinin daha fazla kategori içerdiği anlaşıldı:

“Evlerden yaşlılar, ön saflarda olan Bulgar öğretmenlere büyük önem vermeliyiz. Aşının gelişi için lojistik oluşturma konusunda ilerliyoruz – ön verilere göre, Bulgaristan’a gelmeyi beklediğimiz ilk aşı, muhtemelen Yeni Yıldan önce veya gelecek yılın başında Pfizer aşısıdır.

Gerekli lojistiği oluşturduk – ülkede ilk olarak bu aşıdan 125.000 doz gelecek.

Aşı ücretsiz olacak ve kesinlikle gönüllü olarak verilecek, “dedi.

Ciro yüzdesi ile kapanan işletmelere tazminat başvurusu yapmak çok yakında bir gerçek olacak.

Bu hafta, kapatılan işletmeleri destekleyen yeni önlem açıklanacak – ciro yüzdesini kapsayacak. Program, UMIS sistemi üzerinden elektronik uygulama ile çok hızlı olacaktır.

Ekonomi Bakanı Lachezar Borisov şunları söyledi:

“Prosedürün son derece hızlı olmasını, belgelerin bir hafta içinde ve benzer bir süre içinde Ulusal Gelir Ajansından gelen fonlarla yanıt vermesini bekliyoruz ve bu fonlar daha sonra Operasyonel Program” Yenilikçilik ve Rekabetçilik “tarafından geri ödenecek.

 “İşveren kuruluşları ile yaptığımız anlaşma ile elde ettiğimiz oranlara bağlı olarak şirket adı, ciro ve istenen miktarın beyanı. Başbakan Yardımcısı Tomislav Donchev, paranın yıl içinde, yani üç haftalık kısıtlamaların bitiminden hemen sonra, desteklerini ifade edenlere ulaşmasını umuyorum. “

Ve Turizm sektörüne kısıtlamalara uyacağı bildirildi:

“Herhangi bir ihlal olup olmadığı konusunda taviz vermeyeceğiz. Hedefimiz gerçekten bizim için önlemlerin hafifletilmesine olanak sağlayacak bazı seviyelere ulaşmaktır, “dedi Başbakan Yardımcısı Mariana Nikolova.

Başbakan Boyko Borissov , salgın önleme tedbirleri ile ekonomiye destek arasında bir denge olması gerektiğini bir kez daha vurgulayarak , insanlara kısıtlamaların kendi başlarına bir amaç olmadığı ve onları taciz etmek için getirilmediği konusunda ısrar etti:

“Bu denge, Angelov, Kunchev ve RHI’lerle çok dikkatli tutulmalı … 21 Aralık’ta açılma taahhüdünde bulunduk.

Allah korusun, rakamlar böyle olmalı ve işletme kendi parasını kazanmalı ki% 10 vergi,% 9 KDV korunabilsin. “

Onlarla iletişime geçin, her vaka için bir karar verin. Bunlar insan kaderleridir. “

BNR

Reklamlar