Bulgaristan Sağlık Bakanı Kiril Ananiev’in kararnamesiyle 18 Mayıs’ta AVM’le kapılarını ziyaretçilere açacak. AVM’lerde eğlence ve oyun salonları, barlar, kapalı yiyecek bölümleri, kapalı çocuk oyun ve spor alanları kapalı kalacak. 

Ayrı girişi ve açık hava bölümü olan lokantalar açılacak. Aynı kararnameyle, gruplu spor çalışmalarında 10 kişiden fazla olmamak ve 4 metrekarede bir kişiden fazla kişi bulunmama şartıyla fitnes spor salonları da kapılarını ziyaretçilere açacak.

Devlet Sağlık Müfettişliği Başkanı Doçent Doktor Angel Kunçev AVM, fitness salonları ile anaokulların da açılabileceğini bildirdi. Ebeveynlerin yüzde 55-60’ı çocuklarını anaokullarına göndermeye hazır olduğu belirtildi.

Covid- 19 olan bir çocuk yada görevli saptanırsa, kurum karantinaya alınmayacak. Hastalananlar karantinaya alınacak, temasta oldukları kişiler ise teste tabi tutulacak.

Ziyaretçilere ısı kontrolü yapılacak, restoran ve kafelerin kapalı bölümlerine oturma yasağı devam edecek, ziyaretçi sayısı kontrol edilecek. İç mekanlarda maske taşıma zorunluluğu devam edecek.

BNR

Reklamlar