Bulgaristan’da yüksek öğretim, son yıllarda ülkede üniversiteye devam eden yabancı öğrenci sayısının artması ile dikkat çekiyor. 2013-2022 yılları arasında, yabancı öğrencilerin üniversiteye devam oranı yüzde 4’ten yüzde 8’e yükseldi.

BNR Muhabiri Andrey Borisov’un verdiği bilgilere göre, ülkemizde tıp eğitimi alan yabancı öğrenciler, yüzde 58’lik pay ile AB’deki en yüksek orana sahip. Diş hekimliği, veterinerlik, müzik ve dans sanatı, gemi seyrüseferi ve havacılık, yabancı öğrenciler tarafından tercih edilen diğer yüksek öğrenim olanakları arasında yer alıyor. İtalya, Hindistan, Birleşik Krallık, Yunanistan, Japonya ve ABD’den en çok öğrenci, ülkemizdeki eğitim imkanlarından yararlanmak için geliyor.

Yabancı öğrencilerin ülkemizdeki yüksek öğrenim maliyetleri de değişkenlik gösteriyor. AB ülkelerinden gelen öğrenciler yılda 300 ila 1900 Avro arasında, üçüncü ülkelerden gelenler ise 1800 ila 4000 Avro arasında ödeme yapıyor.

Ülkemiz, eğitim kalitesi, geniş yelpazesi ve uygun maliyeti nedeniyle, yabancı öğrenciler için cazip bir hedef konumunda. Yabancı öğrencilerin sayısının artması, ülkemizin kültürel çeşitliliğini ve uluslararası tanınırlığını arttırırken, ekonomik açıdan da önemli bir katkı sağlıyor.

BG Haber

Reklamlar