bulgaristanda-ulkucu-adayBulgaristan’da 12 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Genel Seçimlerde İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunu Ülkücü Muharrem Terzi Kırcaali’den İvan Kostov’un Güçlü Bulgaristan için Demokratlar Partisinden (DSB) 1. sıra milletvekili adayı.
1981 yılında totaliter rejime başkaldırarak kaçak yollardan Türkiye’ye sığınan ve o günden bu zamana kadar MHP’de ve çeşitli Milliyetci Derneklerde görev alan Terzi’nin kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Doğum yeri olan Kırcaali halkının yoğun talebi üzerine milletvekilliği adaylığını kabul eden Terzi, halkın yoğun ilgisinin de parti yetkilileri tarafından görülmesi üzerine Kırcaali’den 1. sıra adayı yapıldı.

Türkiye’ye geldiği günden bu tarafa tek amacının birgün doğduğu topraklara dönüp yıllarca ezilen, sömürülen ve asimile edilen Türk Halkına hizmet etmek olduğunu belirten Terzi, Türkiye’de bulunduğu yıllarda Türk Dünyasına yönelik çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Hak ve Özgürlükler Hareketinin yıllarca Türk Milleti üzerinden siyaset yapmasına rağmen en ufak bir fayda dahi sağlamamış olması ve yeni kurulan ve halktan uzak duran Kasım Dal’a ait partinin de AKP eksenli siyaset yapması Muharrem Terzi’nin ülkücü kimliğiyle bu iki partinin arasından sıyrılmasına ve seçilmesine kesin gözüyle bakılmasını sağlamakta. Muharrem Terzi “Bu başarı benim değil, bizimdir. Şimdiden zaferimiz kutlu olsun” dedi.
Muharrem Terzi(Ahmedov Mehmedov) kimdir?

1956 yılında Eğridere (Ardino)’ye bağlı Rusalsko ( Hotaşlı ) köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra 1973 yılında Ardino “Hr. Smirnenski” Lisesinden mezun oldu. Askerlik hizmetinin ardından sırasıyla Lübeno (Ürpek ), Kuptsite (Bezirgan ) ve Lenişte (Alfatlı ) köylerinde öğretmenlik yaptı.

1981 yılında Türkiye’ye iltica etti ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine kaydını yaptırarak 1986 yılında Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında Balkan Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneğinin kurucuları arasında yer aldı ve Bulgaristan’da yapılan isim değiştirme ve asimilasyon uygulamalarına karşı mücadele etti.
Çeşitli milliyetci gazete ve dergilerde makaleler yazdı.

-Mezuniyetinden sonra Yurt dergisinde çalışma hayatına başladı
-STAR AJANS – Ortak
– HAYAT HOLDİN A.Ş.’de Dış Yatırım danışmanı,
– ADN İç ve Dış Ticaret A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı,
-ALPER FORESTER Yatırım Koordinatörü,
-SUN İnşaat Gıda Metal Ürünleri A.Ş.’de Genel Müdür görevlerinde bulundu.
– Sivil Kuruluşlarda aktif yer alarak Balkan Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneğinin yanında Balkanlılar Derneği ile Bulgaristan Türkleri Yardımlaşma ve Hizmet Derneğinin (BULTÜRK) Kurucuları arasında yer aldı.

Muharrem Ahmedov Mehmedov edindiği tecrübeler ile halkına hizmet etmek maksadıyla 12 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak genel seçimlerde parlamentoya girmek için Kırcaali’den aday oldu.

Reklamlar