Oben Oğultarhan’ın ve bir ABD’li pilotun içinde olduğu çift motorlu uçak, Bulgaristan’da mecburi iniş yaptı. Pilotların sağ oldukları öğrenildi.bulgaristana-acil-inis-yapan-turk-ucagi

ABD’den getirilen biri çift motorlu, diğer ikisi de Cessna 172 tipi tek motorlu 4 eğitim uçağı kötü hava şartlarına Bulgaristan’da yakalandı.

Öğretmen Pilot Oben Oğultarhan ve bir ABD’li pilotun kullandığı çift motorlu uçak, Bulgaristan’da mecburi iniş yaptı. Arama kurtarma ekiplerinin ulaştığı pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, uçakta ağır hasar meydana geldi. Diğer uçaklardan biri Bulgaristan’da Plovdiv Havaalanı’na mecburi iniş yaparken üçüncü uçak Çorlu’ya ulaştı.

Uçağın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuş rotasında olduğu öğrenildi.

OĞULTARHAN ÇOK TANINMIŞ BİR İSİM….

Oben Oğultarhan havacılık sektöründe oldukça tanınmış bir isim… Oğultarhan, arkadaşı Ozan Çağlar Arslan’la birlikte halk arasında “pır pır” denilen Piper model piston motorlu uçağıyla okyanusu geçip Amerika’ya ulaştı. Bu uçuşun asıl önemi, Türk mürettebatın bu tip bir uçakla 65 derece kuzeye kadar çıkabildiği, bilinen ilk uçuş olması.

Oben Oğultarhan, 17 yıl 21 ayrı ülkede ağırlıklı olarak ‘bush pilot’ olarak çalışmış.

‘Bush pilot’ nedir?

Büyük uçakların inemediği, havaalanı, pist veya inişe elverişli düzlüklerin bile bulunmadığı çöl, step, kutup, köy-kasaba gibi bölgelere uçmaya “bush flying“, buralara inenlere de “bush pilot” deniyor. Türkçeye taşra pilotluğu diyenler de var.

 

DHA

Reklamlar