Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Dr. Angel Kunçev, NOVA TV’ye verdiği röportajda, “Suçiçeği hastalarının sayısında önemli ölçüde artış var. Bir aydan daha kısa bir sürede tespit edilen yeni vakalar 2 000’in üzerinde ve ülkedeki kreş ve anaokullarının çoğunda karantinaya alınmış çocuk grupları var” diye bildirdi.

7 Nolu Detelina Birleşik Çocuk Kurumu Müdürü Kseniya Semizorova, “Birkaç gündür Kurumda 4 grup çocuk, karantina altında tutuluyor. Çok az hasta çocuk var, ancak gruptaki diğerlerinin suçiçeği geçirme olasılığı yüzde 90’ın üzerindedir. Sadece hastalığı geçirmiş olanlar bundan korunmuştur. Eylül ayından bu yana hastalığı geçiren 40 çocuğumuz var” diye açıkladı.

Bununla birlikte doktorlar, çocuklar hastalığı çok daha kolay geçirdikleri için rahatlatıyorlar. Çok sayıda hasta olması nedeniyle, suçiçeği aşısı bu yıl önerilen aşı takvimine dahil edilmiştir.

Dr. Kunçev, ”İkinci neden, bu aşıyı takvime dahil ederek, üreticilere ve ithalatçılara kullanılabileceğine, yasallaştırıldığına dair güvence vermekteyiz” dedi.

Şimdiye kadar aşı Bulgaristan pazarında mevcut değildi, ancak buna ilişkin izin belgeleri alındı.

Eczane Sahipleri Derneği Başkanı Nikolay Kostov, ”Şu anda aşının fiyatının ne kadar olacağı veya kaç vatandaşın onu satın almak için eczaneye gideceği belli değil.

Bununla birlikte ilgi ne kadar olursa olsun, bir sonraki adım aşıyı zorunlu aşı takvimine dahil etmektir” diye ekledi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar