Şumen’in merkezinde bir ağaca yerleştirilmiş yiyecek bağış kutusu üzerinde “Sahipsen bırak, muhtaçsan al” mesajı yer alıyor.

Bu güzel girişim fikri bir pizza işletmecisine ait. Burada yaşayan insanlar fikri sıcak karşılıyor ve imkanları oldukça buraya bir şeyler bırakarak ihtiyacı olanlara yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtiyorlar.

Kutunun hemen önünde bir kadın girişimle ilgili şunları söyledi:

“Çok mutlu oldum. Merhamet dolu, insancıl bir davranışÖzellikle bu zor zamanlarda. Biliyorsunuz sürekli çöp kovalarında yiyecek arayan insanlar görüyoruz. Bazıları ise çok fazla yiyecek atıyor. Böyleleri de var. O yüzden böyle iyi insanların, böyle güzel fikirler doğurmasından dolayı çok mutlu oldum. Hatta ben az önce bir paket bisküvi bıraktım. Kutunun içi doluydu ve bu çok güzel bir şey” dedi mutluluğunu paylaşan kadın.

Pizzacıda çalışan Aylin, müdürlerinin böyle bir fikri olduğundan haberdar olmadığını ancak çok güzel bir sürpriz olduğu paylaştı.

“Genelde yaşlılar yiyecek bırakıyor ve yine yaşlılar kutudan yiyecek alıyor. Tabii biz gençler de yardımcı oluyoruz. Bu fikir müdürüme ait ve amacı ihtiyacı olan insanların alması. Yardımcı olabilecek olanlar, bizler ise büyük bir istekle yardımcı olacağız. Toplum olarak bizim görevimiz bu. Aslında bizim için de sürpriz oldu. Bir gün işe geldim ve kutu buradaydı. Çok mutlu oldu. Yardımcı olabildiğimiz her konuda yardımcı olduk. Sadece biz değil birçok insan bu girişime katılıyor. Kimileri yiyecek bırakıyor, kimileri alıyor” dedi Aylin.

Bazen ihtiyacı olmayan, kötü niyetli insanların da kutudan bir şeyler aldığını söyleyen Aylin, bu konuda bir şey yapamadıklarını ancak bırakılan yiyeceklerin hava koşullarından etkilenmemesi adına, tedbir aldıklarını şöyle anlattı:

“Akşamları bırakılanları topluyoruz. Sonuçta geceleri yağmur yağıyor ve yiyeceklerin zarar görmemesi adına akşamları topluyor ve sabah kutuyu tekrar çıkartıyoruz” diye paylaştı Aylin.

Röportaj: Radoslav Gencev, BNR-Şumen Radyosu / Çeviri ve düzenleme: Bedriye Haliz
BNR

Reklamlar