Bulgaristan Metroloji Enstitüsü’nden verilen bilgiye göre 25 Mart 2018 Pazar günü saat 03.00’te yaz saati uygulamasına geçilecek. O zaman saatler bir saat ileri alınacak.

28 Ekim 2015 Pazar günü saatlerin 04.00’den itibaren bir saat geri alınmasıyla astronomik saate geri dönülecek.

Avrupa Birliği (AB) içerisinde saatlerin değiştirilmesi, Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi’nin bir direktifiyle yönetilir. Direktif, her AB üyesi ülkede Mart ayının son Pazar günü Greenwich Ortalama Zamanına göre saat 1.00’de yaz saati uygulamasına başlanması ve Ekim’in son Pazar günü Greenwich Ortalama Zamanına göre saat 1.00’de sona ermesini öngörmektedir.

Yaz saati uygulaması, çalışma saatlerinin günün güneşli bölümüne alınması suretiyle gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor. Ancak son yıllarda birçok ülke yaz saati uygulamasından vazgeçti.

AB’de yaz saati uygulamasından vazgeçilmesi konusunda görüşler farklıdır. Yaz saati uygulamasının destekçileri çoğunluktadır.

Şubat ayında 384 AP milletvekili, yaz saati uygulamasının kaldırılması lehine oy kullandı, ancak kararın uygulanması zaman alacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar