Bulgaristan Ulusal Radyosu BNR’ye konuşan Başsavcı İvan Geşev, “Özelleştirme, büyük ölçüde  cezai bir süreçti.Bu suç işleminden, statükoyu korumakla ilgilenen çok fazla Bulgaristan vatandaşı, para ve varlık sahibi oldu. Bu nedenle, üçüncü kez özelleştirme denetlemenin yapıldığı, zaman aşımına uğradığı ve hiçbir anlamın olmadığı tezini savunuyorlar. Savcılık, işini yürürlük olan yasaya göre yapacak “dedi ve  özelleştirme sınırlamasını kaldırmak için anayasada değişiklik yapmanın yasama organının bir parçası olarak politikacıların görevi olduğunu da sözlerine ekledi.

Başsavcı İvan Geşev, “Yaklaşık 100 devlet kurumu ve işletmesi için ilk teftiş grubunu bekliyorum. “Kremikovtsi”, “Bobov dol” ve “BGA Balkan” başta geliyor. Bunlar en büyük varlıklarla yapılan özelleştirme anlaşmalarıdır.

“Kremikovtsi” fabrikası, 1 dolara satıldığı için işlemlerin değerini değil varlıklarını kontrol etmeye başlıyoruz. Her şehirde, o şehre iş sağlayan ve 1 dolara sattıldığı, ancak hesaplarda çok daha fazla varlık ve paraya sahip olan fabrika için aynı hikayeyi duyabiliriz. ” Projenin ikinci aşaması, devlet organları tarafından  özelleştirme sürecinin  ne şekilde kontrol edildiğini dair izleme sürecinden ibaret” diye konuştu.

Bulgaristan Başsavcısı “ Tüm özelleştirme sürecinin nesnel bir analiziyle, bu adalet duygusunu şu an olduğundan çok daha yüksek bir seviyeye geri getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı umuyorum” dedi.

 

BNR

Reklamlar