Trafik Denetleme Genel Müdürü Komiser Rosen Rapçev, NOVA TV’ye verdiği demeçte, “Belirli bir bölümdeki ortalama hızı hesaplayarak Bulgaristan’da ortalama hız tespit sisteminin uygulamaya girmesi bekleniyor” diye bildirdi.

Rapçevin çok iyi olarak değerlendirdiği bu yöntem, Eylül 2017’den beri Sırbistan’da uygulanmaktadır. Orada cihazlar, araçların otoyol ücret toplama istasyonlarından geçiş saatini gösterir. Otomobilin ortalama hızı, iki nokta arasında geçerken izin verilen maksimum 120 km/h hızı aşarsa, trafik polisi memurları, yerinde 50 ile 1200 leva arasında değişen cezalar uygular. Trafik Denetleme Genel Müdürü,ülkede bu tür sistemlerin kurulum çalışmalarına başlandığını söyledi.

Rapçev,” Taşımacılık şirketlerinin sahipleri, ağır yük taşıtlarının karayollarında hareketinin yasaklandığı günlerde iş organizasyonunu değiştirmek zorunda kalacak” dedi. Trafik Denetleme Genel Müdürü, “Örneğin 1 ve 4 Mart tarihlerinde olacağı gibi bir resmi bayram gününden önceki ve son bayram günü söz konusudur. Bununla TIR’ların otoyolun başlangıcındaki karakol yanındaki yerde durmaması ve şoförlerin ve işverenlerinin, yasak kaldırılıncaya kadar onların hangi park yerinde bekleyeceğini önceden düşünmeleri amaçlanıyor. Böyle bir yasak olduğunda şirketin hangi alternatif bir güzergahı veya oto park yerini kullanacağını öngörmesi gerekir. Çünkü yasak kaldırılınca araçlar yola koyulunca uzun kuyruklar oluşuyor ve trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor. Araçların, sadece polislerin durduğu yerlerde değil, birçok yerde durması amaçlanıyor” diye konuştu.

Rapçev, şoförlerin hareket yasağı uygulanacağını bilirlerse bundan önce bir otopark yeri seçmelerini tavsiye etti. Bununla birlikte trafik denetleme müdürlüklerinin kendi mülkiyetinde olmadığı için uygun otopark yerlerinin nerede olduğunu göstermeyeceğini kaydeden Rapçev, aynı zamanda otopark yerlerinin yetersiz olduğunu itiraf etti.

Trafik Denetleme Genel Müdürü, önümüzdeki resmi tatil günlerinde TIR’lara yönelik organizasyonun aynı olacağını, ancak otoyollarda iki noktada iç kontrol uygulanacağına kanaat getirdi. Yeni yaklaşım, elektronik yol ücreti toplama sisteminin (E-TOLL) devreye sokulacağı yazdan itibaren uygulanacak.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar