Koronavirüs ile ilgili bilgi arayan tüm vatandaşlar ve işletmeler için Başbakanlık İdarenin Modernizasyonu Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Koronavirus Bilgi Portalı açıldı. Başbakanlık İdarenin Modernizasyonu Müdürü Krasimir Bojanov tarafından tanıtıldı.

Portalın amacı, yetkililer tarafından alınan tedbirler ve faaliyetler hakkında resmi ve doğrulanmış bilgilerin yanı sıra bakanların emirnameleri gibi ilgili belgeleri yayınlamaktır.

Bojanov,”Bilgileri tüketicilere adapte etmek istiyoruz. Bilgi portalı, Bilgi Hizmetleri Şirketi tarafından tasarlandı” diye vurguladı. Sitede güncel haberler, sorular ve cevaplar, önemli telefon numaraları ve bağlantılar ve ayrıca koronavirüsün (COVID-19) Bulgaristan’da dağılımı hakkında istatistikler yer alıyor.

Sitede ayrıca kısıtlayıcı, ekonomik ve sosyal olarak ayrılan önlemler hakkında bilgi de bulunabilir. Portal kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağımız konusunda bilgi yayınlıyor. Vatandaşlar, işverenler ve sağlık uzmanları için de yararlı bilgiler bulunuyor.

Koronavirus Bilgi Portalı’na şu linkten ulaşılabilir: https://koronavirus.bg/.

Kırcaali Haber

Reklamlar