Bulgaristan'da Kazada Ölen Gazetecinin Ajansı, Bir Günlüğüne Çalışmadı, System.String[]

Bulgaristan’da meydana gelen trafik kazası sonucu hayatını kaybeden gazeteci Petko Nalbantov (32) çalıştığı haber ajansı BGNES, dün haber üretmedi. Popüler haber ajansının resmi internet sitesinde şu açıklamaya yer verildi: “Trajik kazada hayatını kaybeden meslektaşımız Petko Nalbantov’dan dolayı bugün haber yayınlamayacağız.”

Sofya’dan Veliko Tırnova’ya haber için giden iki gazeteci dün sabah saatlerinde Loveç (Lofça) iline bağlı Ablanitsa köyü yakınlarında karşıdan gelen bir araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle sürücü Lübomir Yanev, fotoğrafçı Petko Nalbantov ile muhabir Svetlomir Genov araçta şıkışarak ağır yaralandı. Ancak fotoğrafçı Nalbantov’un, beyin kanaması geçirmesi sonucu hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Diğer iki kişinin ise sağlık durumlarının ciddiyetinin koruduğu bildirildi.

Hayatını kaybeden gazeteci için ülkedeki bütün basın ve yayın kuruluşları ortak hareket ederek kendi sitelerinde taziye mesajı yayınladı. BGNES haber ajansı yönetimi ise ölen gazeteci anısına bir gün haber yayınlamama kararı aldı.

Öte yandan Bulgaristan, dün Osmanlı İmparatorluğu‘ndan bağımsızlığını kutladı. Bu nedenle gazeteciler Veliko Tırnovo’ya (Tırnova) bağımsızlık bayramını haberleştirmek için hareket etmişlerdi. Haber ajansı bugünkü başmakalesinde ise “500 sayının ne olduğunu biliyor musunuz?” başlığıyla kazayı okurlarına duyurdu. Haberde son 9 ayda 500 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

Reklamlar