İktidardan memnuniyetsizliğini ifade edenlerin hükümetle başsavcınıın istifalarını istedikleri protestoların 76.gününde  düzenlenen üçüncü Büyük halk ayaklanması sırasında göstericilerle polis arasında gerilim yaşandı.

Sakin biçimde başlayan protestoda göstericilerin bir kısmı ‘Orlov most’a yönelip trafiği kapattı,  daha büyük bir kısmı ise ‘Aziz Aleksandır Nevski’ ve Meçhul Er anıtına gitmeye çalıştı. Miğfer, cop ve kalkanlı jandarmalar onları geçirmeyi reddedince protestocular onlara karşı taş ve şişe atmaya başladı. Zarar gören üç polis görevlisi hastaneye kaldırıldı.

Avrupa Yeşiller Partisinden Avrupa milletvekili Daniel Freud göstericilere hitap etti. ‘Yolsuzluğa son’ imzalı bir tişört giyen Freud protestocuları yolsuzlukla micadeleyi sürdürmeye çağırarak onlarla birlikte savaşım vereceğini vaadetti.

Ülke içindeki protestolardan başka soydaşlarımız Avrupa, ABD, Avustralya ve Singapur’da protestolara çıktılar. Almanya- Mannheim’da soydaşlarımız dünkü Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla  ‘Niçin Protesto Ediyorum’ motosuyla bir video klibi gönderdiler.

BNR

Reklamlar