İsviçre, Davos’ta düzenlenen gayri resmi zirve toplantısında siyasette ve iş sektöründen en nüfuzlu 2500 lider katıldı. Küresel çapta iş yürüten şirket sahibi olan herkes, zirvede bulunmayı arzu eder. Fakat katılım hakkını kazanmak için bazı kriterleri karşılamak şarttır.

WEBİT Dünya Kongresi kurucusu Plamen Rusev ve ekibi, başarıya ulaşmak için artık üç yıldır bu amaca yönelik yoğun çalışmalar yürütüyorlar ve bütün imkanlarını bu yönde seferber ediyorlar. Ancak ekip, kendi örgütünü ve işini temsil etmektense Bulgaristan’ın reklamını yapmayı kararlaştırdı ve ülkemizde yetenekli insanların ve birçok yatırım imkanının mevcut olduğunu anlatma hedefinde odaklandı.

Plamen Rusev, Bulgaristan’ın bu tür etkinliklerde yer almasının çok önemli olduğunu öne sürdü:

“Böyle yerlerde yatırım ve kalkınma politikaları kararlaştırılıyor. Bulgaristan bizim vakfımız üzerinden temsil edilirken Hindistan, Kore, Moğolistan ve Rusya, devlet tarafından düzenlenen etkinliklerle temsil edildi. Fakat bizim tanıtımımız bu 2500 kişinin en büyük bölümünü ve en arzu edilen kişileri celbetti. Doğru pazarlama, yaklaşım ve irtibatlarla küresel liderlerin dikkatini çekmeyi başardık. Ekibimle gurur duyuyorum, konseptimizi değiştirip WEBİT’in değil Bulgaristan’ın reklamını yaptığımızdan dolayı son derece memnunum”.

Снимка

18 ile 20 Nisan günleri arasında Sofya’da düzenlenecek olan WEBİT festivaline ilişkin Plamen Rusev şunları anlattı:

“Güzel bir festival olacak. Sofya bu yıl Avrupa’daki etkinliğimizin yeridir. AB Komisyonunun desteğini alıyoruz. Üst düzey siyasetçileri buraya gelecek. İş çevreleri ve akademik çevrelerle yapılacak toplantıların organizasyonunda yardımcı olacağız. Bulgaristan’da ilk defa sözüm ona Policy etkinliklerini düzenleyeceğiz, bunlar politik etkinlikler değil, politika için etkinliklerdir. Avrupa’da müteahhit topluluğunun gelişmesini, sanal güvenlik, Avrupa’nın nüfus sorunu ve biyoteknolojiler sayesinde sağlıklı yaşam tarzı gibi konular üzerinde duracağız. “Akıllı Avrupa Şehirleri” denen bir etkinlik de var . Bu etkinlikte büyük sayıda Avrupa’lı belediye başkanı bulunacak. Bu alanda iş şektörü ulaşım ve idareyi optimal hale getirmek yolu ile büyük değer üretebilir” diyor Plamen Rusev ve bu inisyatifin Bulgaristan’a olan yararını şöyle anlatıyor:

Снимка

“Stratejimiz, Bulgaristan’ın Orta ve Doğu Avrupa ülkelerini birleştiren bir ülke olmasıdır. Biz evsahibiyiz ve ve bizim olan her şey görülecek, fakat Avrupa birçok alanda çözümlere muhtaç olduğu için bütün katılımcıların katkılarını sağlamaları önemlidir. Bundan bir hafta yapılan oylama sonucu Sofya’nın “Yeni piyasaların dijital başkenti” adını kabul etmesinden dolayı mutluyuz. Bu başkentin zeki ihtisas stratejisinin bir bölümüdür ve biz bunu hayata geçirmek yönünde çalışacağız”.

Reklamlar