Birçok insanın aklına polis geldiğinde veya evinin önünde polis görevlisinin belirmesi bu durum onlarda tedirginliğe yol açıyor. İnsanların beklentileri hep polis görevlilerinin onları sadece her hangi bir suç işlediği zaman arayacağı yönünde.

Ancak bu pandemi döneminde onlar için alışılmadık bir iş de yapıyor polisler. Karantinadaki insanların 10 günlük karantinaya uyup uymadıklarını takip etmek. Bu amaçla onları ikamet ettikleri adreslerde ziyaret ediyorlar.

Polisler, günlerce evlerinde kapalı kalması gereken karantinadaki insanların problemlerini ve acılarını biliyor, o nedenle bir “nasılsın? Bir şeye ihtiyacın var mı?” sorusunu sormanın çok doğal bir insani davranış olduğunu düşünüyorlar ve gerektiği durumlarda yardım elini de uzatıyorlar.

Genç polis müfettişi Milen Raykov’un tebessümlü çehresi Burgas’ta yaşayan bir ailenin uniformalı polislerden yana duydukları korku ve tedirginliği değiştirmeyi başarıyor.

Burgaslı aile, karantina nedeniyle bir haftadır evlerinde kalıyor. Hiç kimsenin dışarı çıkma hakkı yok. Ancak acil olarak eczaneden ilaç almaları gerekiyor. Tam bu anda polis memuru günlük kontrol için apartman önünde beliriyor. Genç polis, güler yüzüyle onlara kendilerini nasıl hissettiklerini ve bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını soruyor. Bunun üzerine kadın, doktor eşine yeni ilaç reçetesi yazdığını ancak eczaneye gidecek kimseleri olmadığını söylüyor.

Polis memuru ilacın adının yazılı olduğu kağıt parçasını eline alarak hemen ecaneye koşuyor.

Polisin bu davranışı hakkında minnet dolu bir dille kadın sosyal medya hesabında şunları paylaşıyor: “Adam özel aracına bindi, eczaneye koştu ve 10 dakika sonra güler yüzü ve elinde ilaç ile döndü. Bu genç polis bize karantina döneminde sürekli cesaret veriyordu ve koronavirüsle şahsen nasıl mücadele ettiğini de paylaştı bizimle.”

Sosyal medya üzerinden hikayesini paylaşan bu kadın, bu olayın ardından madem ki bu polisin yaptığı gibi güzel bir söz ile insana geleceğe yönelik umut aşılanabiliyorsa, bu korkutucu ürkütücü haberlerin, kısıtlamaların ne anlamı var diye kendi kendine sorduğunu anlatıyor.

BNR Burgas Radyosu’na konuşan polis memuru Milen Raykov: “Son dönemde çok hasta kişi var, ancak onları kontrol etmeliyiz, bu bizim görevimiz. Eczaneye gidip bu ilacı almam en normal şeydi” dedi ve şöyle devam etti:

“Bu yaz bir defa ve 20 gün öncesinde daha bir defa olmak üzere iki defa karantina geçiren bir kişi olarak insanların nasıl hissettiklerini çok iyi anlıyorum. O nedenle kendimi onların yerine koymaya çalıştım. Eczaneye gitmekle olağan üstü hiçbir şey yapmadım. Benim orada bulunmam ve kadının ne tür bir sorun ile karşı karşıya olduklarını paylaşması bir şans eseri. İçişleri Bakanlığı’nda görevli polislerin çoğu iyiler, her biri benim yaptığımı yapar.

Karantinada olan insanlara alışveriş yaptığım başka zamanlar da var. Yiyecek, sigara aldığım var ve gözlemlediğim güzel bir şey de şu ki, insanlar karantinada olduklarında vicdanlı davranarak dışarıya çıkmıyorlar.”

Milen Raykov, bu durumda teşekkür bekleyerek değil, içgüdüsüne uyarak hareket ettiğini görüyoruz. Milen Raykov, bu ağır zamanlarda epideminin daha çabuk geçmesi ve normal yaşama daha kısa süre içinde dönebilmemiz için insan olmamız, birbirimize yardım etmemiz gerektiğini düşünüyor.

BNR

Reklamlar