Bebek İstiyorum Vakfının istatistikleri, 2017 yılında Bulgaristan’da 50 000 bebeğin dünyaya geldiğini ve bu bağlamda ülkedeki üreme sorunları olan kişilerin 145 000 olduğunu gösteriyor. Başarı ve çocukların başarılı bir hayatın içindeki yeri konusunda anlayışın değişmesi adına iki yıldır “DNA” adı verilen bir girişim gerçekleştiriliyor.

DNA Girişimi çerçevesinde toplanılan verilere göre Bulgaristan’ın tüm bölgelerinde 2017 için doğal nüfus artış hızı düşüktür. DNA Girişimi ekibi tarafından yapılan açıklamada, “Demografik krizle mücadelede geleneksel önlemler işe yaramıyor ve bu yüzden insanların tutumları değişmeli” diye belirtildi.

DNA Girişimini destekleyen Bebek İstiyorum Vakfı Başkanı Mariya Leneva, “Biz bir insanın dünyaya gelmesi için mücadele edilmesine değdiğini düşünüyoruz. Günümüzde yaptığımız işte sadece iyi profesyoneller olmak yetmiyor. Sosyal sorumluluğumuz da olmalı. İki yıldır DNA Girişimi ekibi ile üzerinde çalıştığımız sosyal sorumluluktan bahsediyorum, aslında hayalini gerçekleştirerek bir çocuk sahibi olmak üzere olan bir Bulgar ailesine destek verdik. Bu ailenin birden fazla çocuğu da olabilir. Üreme sorunları olan kişilerin çoğu bir iki çocuk istiyor. Tanrı daha fazla çocuk versin. Bulgaristan’da daha çok çocuk olsun” diye konuştu.

DNA Girişiminin reklam yüzleri bu yıl voleybolcu Vlado Nikolov ve televizyon sunucusu Neli Haciyska’dır. DNA Girişimi ekibi, sonbaharda ikincisi yapılacak toplu bebek vaftiz töreni düzenliyor. Ekip ayrıca genç vatandaşların vatanlarında aile kurmaya teşvik etmeyi amaçlayan “Bulgaria wants you”, platformunun kurulması yönünde çalışıyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar