Şumnu ili Smyadovo (İsmetköy) ilçesi Yankovo (Yanıkova) köyü imamı Behrin Sabriev Hüseyinov’un üç kişilik ailesi evsiz kaldı. Ailenin iki katlı evi 11 Temmuz 2019 tarihinde kundaklama sonucu tamamen yanarak küle döndü.

Yangın ihbarı, 10 Temmuz’u 11 Temmuz’a bağlayan gecede saat 01: 15 sularında verildi. Komşuları, Behrin Hoca ve 5 yaşındaki kızını uykudan uyandırarak onlara evlerinin yandığını haber verdiler. Behrin’in hanımı o sırada Eğitim ve Bilim Bakanlığı ve Bulgaristan Başmüftülüğü’nün ortak projesi kapsamında yürütülen öğretmenlere yönelik İslam din öğretmenliği eğitimi programına katıldığı için Sofya’da bulunuyordu.

Ne mutlu ki çocuk yangından yaralanmadan kurtarıldı, ancak babasının ellerinde ve kafasında yanıklar oluşmuştur.

Tüm donanımı ile birlikte ailenin iki katlı evinden başka yangında eve bitişik tarımsal yapılar da kül oldu. Ayca ailenin otomobili de yandı.

Yangının evin ön kapısında çıktığı sanılıyor. Olayla ilgili soruşturma başladı ve savcılık kundaklama şüphesi üzerinde duruyor.

Şu anda Behrin Hüseyinov’un ailesi Şumnu’da bulunan Şumnu Bölge Müftülüğü’ne ait bir daireye yerleştirildi.

Bulgaristan Başmüftlüğü yönetimi, arzu eden herkese Yankovo köyünden imam Behrin Hüseyinov’un ailesini bu zor zamanda kendi bütçe imkanları dahilinde destekleme çağrısında bulundu.

Aileye destek vermek isteyenler, Bulgaristan Başmüftülüğü’ne ait bir banka hesabına bağış yapılabilirler.

Bağış Hesap Bilgileri:
Alıcı: Başmüftülük
Banka Adı: Ticaret Bankası D-Dobriç
IBAN: BG72DEMI92401000198757
BIC: DEMIBGSF

Para transferi yapılmasının gerekçesi “Bağış: Yankovo Köyünde Yangın” olarak belirtilmelidir.

 

Bulgaristan Başmüftülüğü

Reklamlar