Bulgaristan’da erken genel seçimler 5 Ekim’de olacak. Parlamentodaki görüşmelerde bu tarih üzerinde uzlaşan muhalefet ve iktidar partiler, daha önce 12 Ekim ve 28 Eylül tarihleri üzerinde düşünce beyan etmişti. Kanuna göre 5 Ağustos’a kadar Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in parlamentoyu feshedip seçim tarihini belirlemesi gerekiyor.

secimBSP lideri Sergey Stanişev, görüşme sonunda erken seçimlerin 5 Ekim’de yapılması için Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’e teklifte bulunacaklarını söyledi. Stanişev, görüşmeye katılan GERB, BSP ve DPS liderleri tarafından bu tarih konusunda mutabakata varıldığını kaydetti.

Stanişev, siyasi görüşmelere katılan partilerin, hükümeti, yeni seçimler için yapılacak çalışmalar konusunda destekleyeceğini söyledi. Siyasi istikrarın sağlanması ve ülkenin önceliklerinin belirlenmesi için siyasi görüşmeler yapılması konusunda Cumhurbaşkanı ile Meclis Başkanı’na sorumluluklar verildiğini aktaran Stanişev, görüşmeye katılan tüm siyasi partilerin ülkedeki banka sisteminin istikrarını garanti altına almak için devletin tüm faaliyetlerini destekleme kararı aldığını kaydetti.

GERB lideri Boyko Borisov, ülkenin kurtarılması için yollar arandığını ve kurtarıcı hükümet konusunda konuşulduğunu söyledi.

Reklamlar