İktidar koalisyonu ekmek, meyve ve sebze fiyatlarında sıfır oran da dahil olmak üzere KDV’yi düşürmeyi kabul etti. Bu, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Sanayi Bakanı Cornelia Ninova tarafından ifade edildi.

BSP, KDV’deki değişikliklerden kaynaklanan azalan gelirlerin , enerji şirketlerinin fazla kârlarının vergilendirilmesiyle telafi edilmesini önermektedir.

Nihai karar için Maliye Bakanlığı’nın tahminleri bekleniyor:

“Finansal olarak bakmak gerekiyor – ve bu çok önemli, bundan ne kadar daha az gelir elde edilecek ve diğer gelirlerle nasıl dengelenebilir. Burada karar veriyoruz: Diğer gelir, enerjinin fazla kazançlarının vergilendirilmesinden gelebilir. şirketler, “dedi Başbakan Yardımcısı.

Ninova, tedbirin sadece devlete ait şirketler için değil, aynı zamanda özel şirketler için de geçerli olacağını vurguladı:

“Çünkü sadece devlete ait enerji şirketlerinden temettü alma kararı, kamu ve özel sektörü dezavantajlı duruma sokuyor.”

Ona göre, iktidar koalisyonundaki ortaklar arasında iki konuda bir çelişki var: gelirde vergiden muaf bir minimumun getirilmesi ve bazı malların fiyatlarına tavan yapılması.

Bir tavan fiyatının piyasayı sallayacağına dair itirazları kabul etmez:

“Nasıl olur da İspanya, Romanya, Yunanistan ve Macaristan’da mallar kaybolmaz – bu aylardır uygulanıyor ve herhangi bir şok yok. Tavanı olan insanlara sadece yardım ediliyor.”

BSP, emekli maaşlarını yeniden hesaplamak için çeşitli seçenekler sunar:

Ninova, “Hâlâ asgari ücretin artması konusunda tartışıyoruz, bu nedenle çözüm olarak hiçbir şey hazır değil.” Dedi.

Belirli anti-enflasyonist önlemlere bir çözüm bulmak için son tarih açıktır. Bütçe güncellemesine dahil edilmelidirler.

Hükümetin sıfır KDV oranı ve meyve ve sebzeler için indirimli vergi oranı fikri fırıncılar ve çiftçiler tarafından onaylandı. 

BG Haber

Reklamlar