Ülkede yeni tespit edilen Covid-19 vaka sayısı artıyor

Tek Bilgi Portalının 8 Eylül saat 00.00 itibariyle verdiği bilgiye göreülkede 57 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Son 24 saatte 1220 PCR testi yapıldı, 32 kişi sağlığına kavuştu1 kişi hayatını kaybetti.

Enfeksiyon tespit edilen 773 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Onlardan 53’ünün tedavisi ise yoğun bakım ünitelerinde sürüyor. Son 24 saatte

Pandemi başından beriBulgaristan’da17146 kişi Covid-19’a yakaladı, koronavirüse bulaşan  12 189 kişi iyileşti.

Bulgaristan’da Covid-19 şimdiye kadar 677 can aldı.

Sağlık Bakanı: Büyük şehirlerde giriş çıkış kontrol noktalarının yeniden kurulması söz konusu değil

Sonbaharda sıkı tedbirlerin yeniden getirilmesi ve büyük şehirlerde giriş çıkış kontrol noktalarının tekrar kurulması yönünde kamuda yayılan bilgilerle ilgili olarak Sağlık Bakanı prof. Kostadin Angelov, bTV’de konuşurken “Bunlar insanların psikolojisini bozmayı amaçlayan yalanlardır” dedi.

“Bulgaristan’da sağlık krizi yok, sistem üzerinde baskı yok” diyen Sağlık Bakanı, sağlık çalışanları için yeterli koruyucu malzeme ve dezenfektan yedeğinin mevcut olduğuna dair teminat verdi.

Üniversite öğrencilerinin çoğu uzaktan eğitim görmek istemiyor

Bulgaristan Üniversite Öğrencileri Konseyleri Ulusal Temsilciliği Başkanı Daniel Paruşev, BNR’ye konuşurken ülkedeki özel üniversitelerden yüzde 90’ından fazlasının yeni akademik yıla tamamen online başlayacaklarını bildirdi.

Bazı üniversiteler sadece birinci sınıf öğrencilerine yüz yüze eğitim imkanı sunuyor.

Bir salonda 200’den çok kişinin bir arada olduğu büyük üniversitelerde karma eğitim şekli uygulanacak. Öğrencilere gelinde yüzde 90’ı yüz yüze dersten yanadır.

İşsizlerin sayısı artıyor

Ulusal İstatistik Kurumu NSİ verilerine göre yeni işsizlik kaydı yaptıran vatandaşların sayısı, işe başlayanların sayısından yine daha büyük.

Covid-19 ile ilgili çalışma piyasası üzerinde yapılan izleme kapsamında 31 Ağustos ile 6 Eylül günleri arasındaki dönemde 7 107 kişinin yeni işsizlik kaydı yaptırmış oldukları saptandı. Aynı dönemde yaz dönemindeki mevsimlik istihdamın sonu üzerine 6 292 kişi işe başladı.

NSİ verilerine göre 3 Şubat tarihinden bu yana iş edindirme bürolarına kayıt yaptıranların sayısı 264 000 olurken işe girenlerin sayısı 166 000.

BNR

Reklamlar