Avrupa’da Covid-19’dan ölüm oranı sıralamasında ikinci yerdeyiz

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’ne (ECDC) göre Bulgaristan ve Birleşik Krallık, Avrupa’da son iki haftada koronavirüs ölümlerinde 100 bin kişide 1,4 oranıyla ikinci sırayı paylaşıyor.

İlk sırada 100 binde 2,4 oranı ile Romanya yer almaktadır. “Hastalanma” göstergesine göre ülkemiz 100 binde 41,3 oranıyla Lüksemburg, İspanya, Romanya, Belçika ve Malta’dan sonra altıncı sırada yer almaktadır.

***

134 yeni koronavirüs vakası

Bilgi Portalı’nın verilerine göre, son 24 saat içinde yapılan 3 612 testten 134 yeni koronavirüs vakası çıktı.

En fazla Dobriç’te – 32, Plovdiv – 21, Sofya -17. Üç kişi hayatını kaybetti. 96 tedavi edildi. 848 kişi hastanede, 55’i yoğun bakımda.

Salgının başından bu yana yapılan test sayısı 300 bini geçti. 

***

Bulgaristan vatandaşları’na Avrupa’da farklı erişim rejimleri

İtalyan hükümetinin bir kararına göre İtalya, Bulgaristan’dan 7 Eylül’e kadar gelenler için iki haftalık karantina uygulayacak.

İsviçre bugünden  itibariyle İsviçre, Bulgaristan’dan gelen vatandaşlar üzerindeki tüm kısıtlamaları kaldırıyor. Norveç ise zorunlu on günlük karantina uyguluyor.

Yine bugünden itibaren, üç Bulgar bölgesinden – Varna, Blagoevgrad ve Dobriç’ten – Almanya’ya sadece PCR testi ile girecek ve sonuç alınana kadar  karantina altında kalacak.

Ukrayna, Bulgaristan vatandaşlarından bir sigorta poliçesi, zorunlu iki haftalık izolasyon veya negatif bir PCR testi sunmasını istiyor.

Romanya üzerinden  Çek Cumhuriyeti’ne yolculuk yapan yurttaşlarımız en fazla 12 saat içinde kuzey komşumuzu geçmek zorundadır. kalacak. Aksi takdirde Çek Cumhuriyeti’nde bir PCR testi yapması veya karantina uygulanması gerekecek.

***

Dobriç Şehir Hastanesi’ndeki Covid-19 hastaları gastroenterologlar tarafından tedavi ediliyor

Kuzey Bulgaristan’ın Dobriç Şehir Hastanesi’ndeki Covid-19 Bölümü, bulaşıcı hastalık ve göğüs hastalıkları uzmanına sahip değil.

Bu durum, hastanede koronavirüs enfeksiyonu olan 40 hastayı tedavi etmek zorunda kalan gastroenterologlar tarafından açıklandı.

Bir başhemşire koronavirüs teşhisiyle yoğun bakım bölümüne kaldırıldı ve durumunun ağır olduğu bildirildi.

Dobriç Bölge Savcılığı, pandemi şartlarında hastanenin faaliyetlerini denetleyecek.

***

Busmantsi yabancılar yurdunda Covid-19’lu dokuz kişi

Sofya yakınlarında Busmantsi köyündeki Yabancıların geçici olarak kaldığı yurda son 15 gün içinde gelen tüm yabancılara PCR testi yapılacak. sKonaklama.”Göçmenlik” Müdürlüğü virüsün izole edilmesi, dezenfekte edilmesi ve yayılmasını sınırlandırmak için önlemler alıyor.

***

Ruse huzurevinden Covid-19 hastası ilk tedavi edilen taburcu edildi

Tedavi edilen 82 yaşındaki kadın, “Vızrajdane” huzur evine dönmeyece “Caritas” kriz merkezinde kalıyor. Diğer tedavi edilenler de bu merkeze yerleştirilecek.

Hastaneden taburcu edilmek üzere olan üç kişi daha – 82 yaşında bir erkek ve 77 ve 84 yaşlarında iki kadın ve personelden iki kişi de bu merkeze yerleştirilecek.

Şimdiye kadar bu evden 92 kişide ve personelden dokuz kişide koronavirüs tespit edildi ye ve diğer dokuz personele koronavirüs teşhisi kondu. Beş kişi vefat etti.

BNR

Reklamlar