Yurt içi turizm 13 Mayıs’tan sonra yenileniyor

Olağanüstü halin kaldırılacağı 13 Mayıs tarihinde yurt içi turizm de yenilenecek. Misafir evleri ve küçük oteller, önlemlere uyulması şartı ile aşamalı olarak açılmaya başlayacak. BNT’ye verdiği demeçte bu bilgiyi veren Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, ülkemizin ne zaman yabancı turist ağırlamaya başlayacağının henüz belli olmadığını belirtti.

Karadeniz’de plajların turizm sezonuna hazır hale getirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Angelkova’nın belirttiği gibi şu an Avrupa düzeyinde uçak seferlerinin 15 Haziran sonrasında yenilenmesi imkanı ele alınıyor.

Bulgar turizmini destekleyici ‘Bulgaristan’da Rezervasyon Yap’ kampanyası başladı

Bulgar turizmini destekleyen ‘Bulgaristan’da Rezervasyon Yap’milli kampanyası başlatıldı. Küçük ve orta ölçekli işletmeleri teşvik eden Yürütme Ajansı ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen kampanya,bugün ile 10 Mayıs arası www.bgtourism.bg sitesinde online görüntüleniyor ve Bulgaristan’da farklı dinlence ve turizm olanakları sunuyor. Kampanya sırasında oteller ve konukevleri, görülmeye değer turistik yerler ve turizm acenteleri olmak üzere yaklaşık 150 katılmacı ürünlerini takdim edecek. İlgili bilgiler Bulgarca, Rusça ve İngilizce olarak sunulmakta.

Ülkemizde teyit edilmiş 1872 Covid-19 vakası var

Bugün 1’i Plovdiv, 1’i-Kırcali, 1’i Küstendil, 1’i Razgrad ve 3’ü Sofya’da olmak üzere yeni 7 koronavirüs vakası tespit edildi.Böylece toplam sayıları 1872 oldu. Bunu Ulusal Kriz Masası’nın 8 Mayıs günü, saat 17.00’e doğru verileri gösteriyor. Covid-19 olan 379 kişi hastaneye kaldırılmıştır, 49’u yoğun bakımda.Enfekte olan tıp çalışanlarının sayısı 201 olup bütün vakaların yüzde 11’ini oluşturuyor. Covid-19 olan kişilerin ortalama yaşı 48’dir. Şimdiye kadar virüs sonucu 86 kişi hayatını kaybetmiş, 401 kişi ise iyileşmiştir.

92 yaşındaki Todor dede Covid-19’u yendi

Bir aylık tedaviden sonra 92 yaşında bir hasta koronavirüsü yenerek Sofya Askeri Tıp Akademisi’nden taburcu edildi. Hastanede çalışanlar bu haberi resmi facebook sayfalarında verdiler. Doktorlar, Todor dedenin çok sağlam bir ruhu olduğunu belirtirken bu sınamadan geçen en yaşlı Avrupalı hastaların listesine girdiğini de vurguluyorlar.

Vidin Valisi Momçil Stankov Covid-19 ile mücadelede yardım talebinde bulundu

Vidin bölgesinde Covid-19 krizi nedeniyle meydana gelen durum, ciddiyetini koruyor. Vidin Valisi Momçil Stankov, Covid-19 ile mücadelede ordu da dahil, yardım talebinde bulundu.

Vidin Bölge Hastanesinin 450 kişilik personelinden 43’ü koronavirüs hastası.

Vali Stankov, Ulusal Kriz Merkezi, Sağlık Bakanı ve Savunma Bakanından hastanenin dezenfeksyonu için açilen yardım istedi.

Ulusal Kriz Merkezi üyesi Devlet Sağlık Başmüfettişi Doçent Dr. Angel Kunçev, BNR’ye yaptığı açıklamada ülkenin farklı bölgeleri arasında büyük epidemik farklılıklarının olduğuna işaret etti.

Dr. Kunçev, Vidin’de hastalık sıklığı görülürken Tırgovişte bölgesinde testlere rağmen henüz koronavirüs vakasına rastlanmadı dedi.

Başkentte toplu ulaşım araçlarına maskesiz binenlere ceza

Sofya’da polis görevlilerinin katılımı ile oluşturulan ekipler, toplu ulaşım araçlarında maske kullanımı ile ilgili kontrollere başlıyor.

Şehir Hareketlilik Merkezi Müdürü Dimitır Dilçev, Nova televizyon kanalına konuşurken maskesiz yolculara ceza uygulanacağını belirtti.

11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren başkentte toplu ulaşım araçları normal çalışma grafiğine dönüyor.

Halk Meclisi Sağlık Yasasında değişiklikleri ilk okumada kabul etti

Sağlık Yasası değişikliklerine göre olağanüstü hal kaldırıldıktan sonra salgınla mücadele önlemleri, devlet baş sıhhiye müfettişi ve bölge sağlık müfettişlerinin önerisi üzerine sağlık bakanı tarafından belirlenecek.

Metin sadece Sol muhalefet partisi BSP tarafından kabul edilmedi, ve çekimser oyu kullandılar.. Sosyalistlere göre “sıhhi olağanüstü hal” rejiminin getirilmesi için anayasal dayanak mevcut değildir.

Roman aktivistleri Avrupa milletvekili Angel Cambazki’yi ayrımcılıkla suçladılar

Avrupa milletvekili Angel Cambazki’nin bir söylemine karşı tepki gösteren Roman aktivistleri Ayrımcılığa Karşı Koruma Komisyonu’na bir şikayetname sunuyorlar. Memnuniyetsizliklerinin sebebi, Cambazki’nin, ‘sakinleri, olası virüs taşıyıcısı’ oldukları için Roman mahallelerinde giriş-çıkış kontrol noktalarının yeniden açılmasını istediği sosyal medyadaki video çağrısıdır. Aktivistler, Cambazki’den Bulgaristan Romanlarından özür dilemesini istediler.

Fransa’dan dönmek zorunda kalan mevsimlik işçiler için mahkeme kararı bekleniyor

Fransa’ya gidip ülkeye giriş yapmalarına izin verilmeyen mevsimlik işçilerin avukatı Quentin Decamp, Bulgarlarıstan vatandaşlarının Fransız topraklarına kabul edilmemelerine karşı şikayetine ilişkin temyiz kararının alınmasını bekliyor.

Bulgaristan Ulusal Radyosu BNR’ye demeç veren Quentin Decamp, Bulgaristan’ın AB üyesi olması durumunda Bulgaristan vatandaşlarına erişimin reddedilemeyeceğini söyledi.

Mevsimşik iiçilerin özel şartlarda tutuldukları – otel ile hapishane arasında bir yerde beklemek zorunda kaldıkları da mahkemeye sunulan iddianın diğer bir bölümünü oluşturuyor.

Fransız avukat Quentin Decamp, internet erişimi sağlanmamış ve telefonları ellerinden alınmış. Bu da insan hakları ihlali demektir ve koşulların küçük düşürücü olduğu söylenebilir.

Burada söz konusu olan suçlu kişiler değil, Fransa’ya çalışmaya gelip hak etmeden çeşitli hak ve özgürlüklerden mahrum kalan insanlardır dedi.

Derleyen: Diyana Tsankova ve “Habreler” ekibi

Türkçesi: Türkçe Haberler Ekibi, BNR

Reklamlar