Koronavirüsün İngiliz varyantı en yaygın

Devlet Sağlık Başmüfettişi Angel Kunçev, BNR’ye konuşurken Covid-19 vakalarındaki hızlı artıştan dolayı 22 Mart’tan itibaren yürürlüğe giren yeni kısıtlamaları yorumlarken “10 gün kısa bir süre değil, fakat yeterli olup olmayacağını bilmiyoruz. Bu süre uzatılabilir” sözlerini kullandı ve sağlık ile ekonomi arasında iyi dengenin bulunmasının çok olduğunu paylaştı.

Hastanelere yönelik baskının artmaya devam ettiğini belirten Kunçev, ülkenin farklı bölgelerinde koronavirüsün İngiliz varyantının vakaların yüzde 60 ile 90 arasında değişen bölümünde saptandığını söyledi.

Virüsün Güney Afrika varyantının Avrupa ve Balkanlar’da izlenmesine karşın halihazırda ülkemize girişinin saptanmadığını açıklayan Kunçev’in sözlerine göre Nisan ayında 580 bin doz, Mayıs’ta ise daha fazla dozun tedariki bekleniyor.

2541 yeni vaka saptandı, 641 kişi iyileşti

Ard arda beşinci gündür yeni koronavirüs vaka sayısının 4 000’in üzerinde, pozitif test oranının ise yüzde 20’nin üzerinde olduğu bildirildi.

Covid-19’a yeni bulaşanların sayısı 4 162 kişi olup yapılan 18 500 testin yüzde 22.5’ine tekabül ediyor.

Hastaneye alınan hasta sayısında yine büyük artış izleniyor. Son 24 saatte hastaneye yatırılan daha 250 hasta ile toplam sayısı 8 333 olddu. 689 hasta yoğun bakımda tedavi görüyor.

Son bir günde 34 kişinin vefat etmesi ile pandeminin başından bu yana hayatını yitiren hastaların toplam sayısı 11 966 kişi oldu.

Toplu aşılama yenilendikten sonra dün 6 700 doz aşı uygulandı ve aşılananların sayısı 363 000 kişi oldu. Bu rakam nüfus sayısının yüzde 5’ini oluşturuyor. Nüfusun yüzde 1’ine ikinzi doz uygulandı.

Salgın önlemlerine uyulması şartı ile Borovets’te kayak şartları mükemmel

Turizm Bakanlığı basın merkezinden verilen bilgiye göre Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariyana Nikolova, bugün Borovets’te yaptığı incelemeler sırasında “Kayak yapma şartları çok iyi. Vatandaşlar kayak merkezlerindedir” dedi.

Salgın önlemlerine uyulmasına ilişkin tavizsiz kontrolün uygulandığına dair teminat veren Nikolova “Önlemlere uyulması yolu ile turizm sektörünün güvenliği ve geleceği garantilenebilir” sözlerini kullandı.

Sıhhiye ve hijyen tavsiyelerine uyulması, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) tarafından verilen güvenlik ve hijyen mührünün (Safety and hygiene travel stamp) korunması için kilit önem taşımakta.

Reklamlar