Sofya’da UNICEF’in himayesinde, engelli çocuklar ve gençlerin topluma dahil edilmesine adanan “Herkese bakış” Ulusal forum düzenleniyor. Forum BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin kabul edilmesinin 30. Yıldönümü dolayısıyla düzenleniyor.

Bulgaristan’da 5 000 ila 8 000 arası çocuğun palyatif bakıma ihtiyacı var, ancak Bulgaristan’da bu kavramın ne anlama geldiği net değil. Palyatif bakım, hastanın acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı bir bakım şeklidir.

Palyatif tıp ayrı bir uzmanlık alanı olarak okunmuyor. Çocuklar için palyatif bakımın uygulanması ne de ihtiyaçlar hakkında kamuoyu bilgilendirilmiş değil. “İda – çocuklar için palyatif bakım vakfının” Bulgaristan’da ciddi hastalıkları olan çocukların sorunları hakkında doktorlar, hastalar ve ebeveynler arasında yapılan araştırması bunu gösterdi.

Çocuğun acı çekmesi ve çocuk ölümleriyle ilgili sorunlar kamu sorunu değil, aileler için özel konular olarak algılanmaktadır. Ankete katılanların dörtte üçü Bulgaristan’da bir çocuk bakımevi  /hospis/ inşa etmenin gerektiği konusunda kesin görüşünü paylaştı.

 

BNR

Reklamlar