Dünya genelinde yaygınlık kazanmaya başlayan haftada 4 gün çalışıp tam maaş almak uygulamasına Bulgaristan’da ayaka uydurmaya başladı.

Bulgaristan’da bir şirket haftalık iş günü sayısını 5’ten 4’e düşürdü. Bunun sonucunda çalışanların üretkenliği, şirkete bağlılığını ve stresi azaltmayı hedefliyor.

Ruse’de (Rusçuk) danışmanlık yapan bir firma yeni trende ayak uydurarak çalışanlarına haftada 4 gün çalışma dönemine uygulayacak.

Bulgaristan Ulusal Televizyonu’nun (BNT) haberine göre, Ruse ve Burgas’da şubeleri olan firmanın 8 çalışanı mevcut. Firma yönetimi yeni uygulamanın stresi azaltması ve verimliliği arttırmasını bekliyor.

Firma yöneticisi Petır Petev konu hakkında bilimsel bir makale okuduktan sonra değişikliğe karar verdiğini söyledi. Petır Petev, ‘Çalışanlar daha fazla dinlendiklerinde çalışma zamanında daha dikkatli olmaktalar. Aynı dikkatle 5 günde yapılabilen işi 4 günde yapabilmekteler’ dedi.

Firma çalışanları bir gün daha fazla dinlenmelerine rağmen ücret alacakları açıklandı.

Firma çalışanı Mirena Paşkunova, ‘Hepimiz çok hevesliyiz ve işe yaramasını umuyoruz. Daha çok dinlenmemiz zannedersem başarılarımızı olumlu yönde etkileyecektir’ dedi.

Haftada 4 gün çalışıp tam maaş almak uygulaması yaygınlık kazanmaya devam ediyor. Bulgar Petır Petev yeni uygulamadan şimdilik nasıl bir netice elde edeceğini kesin olarak bilmesede tüm işverenlere yeni uygulamaya geçmelerini denemelerini ve kendileri için uygun olup olmadığını karar vermelerini tavsiye ediyor.

Bakış BG

Reklamlar