Hükümet, isteğe bağlı olarak otomobil tescil plaka numarası kullanma izni ücretlerini artırdı.

Sunulan hizmet özeldir ve maliyet odaklı fiyatlandırma uygulanmamaktadır. Ücret artışının nedeni, bu tür plaka numara talebinin artmasının ve onların sınırlı sayıda olmasının bu hizmeti gerçekleştirmenin imkansızlığına yol açacak olmasıdır.

Rakamları aynı olan dört basamaklı sayılardan ibaret plaka numaraları kullanma izni ücreti 1000 levadan 1 500′ levaya yükseltiliyor. “A” ve “B”nin 0’dan 9’a kadar farklı rakam olduğu “aa-bb”, “ab-ba” ve “ab-ab” rakamlarından oluşan plaka numaralarının yanı sıra isteğe bağlı olarak dört basamaklı sayılardan ibaret plaka numaraları kullanmak için şimdiye kadarki gibi 30 ve 50 leva değil, 300 leva ücret ödenecek.

Karayolu Trafik Yasası kapsamındaki tarifeler de değişiyor. Karayolu taşıtlarının ilk tescili yapılması, plaka değiştirildiğinde tescilin değiştirilmesi ve tescilin iptalinde yenilenmesi için aynı miktarda bir ücret ödenmesi kararı alındı.

Plaka değiştirilmeksizin tescilin değiştirilmesi için de aynı miktarda ücret ödenmesi önerisi onaylandı.

Yürürlükteki düzenlemeye göre tescil başvurusu, teknik ekipmanın tanımlanması ve kontrolü, tescil belgesi verilmesi, plaka takılması ve başka hizmetler için farklı ücretler ödeniyor.

Araç tescil kaydı ile ilgili hizmetler için aynı ücret ödenmesi, vatandaşları kolaylaştıracak ve POS terminalleri aracılığıyla hizmetlerin ödenmesini teşvik edecektir. İçişleri Bakanlığı (MVR) Sofya Emniyet Müdürlüğü ve ülkedeki tüm il emniyet müdürlüklerine bağlı araç kaydı işlemlerini yerine getiren Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerinde bu tür yazar kasa POS terminalleri bulunuyor.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar