Orman İcra Ajansı (OİA) yönetiminin, OİA, bölge orman müdürlükleri, Sofya ve Filibe kentlerindeki orman ağacı tohumu kontrol istasyonlarında görevli ağaçlandırma alanında önde gelen uzmanlarla gerçekleştirdiği çalışma toplantısında devlet ormanlarında ağaçlandırma alanlarının arttırılacağı ve % 10-15’inin bal veren ağaç türleriyle ağaçlandırma yoluyla ağaç türlerinin çeşitlendirileceği açıklandı.

Devlet ormanlarında bal veren ağaç türlerinin artırılması imkanları ele alındı.

OİA İcra Müdürü Miroslav Marinov’un ifadesine göre, faaliyetin uygulanmasının önündeki idari engellerin önüne geçmek için yasal çerçevede gerekli değişiklikler yapılacaktır.

Uzmanlar, ağaçlandırma alanlarını artırmaya ve mevcut olanların yetersiz olduğu durumlarda tohumluk üretimi ve bal veren ağaç türlerinde fidan yetiştirmeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Mevcut akasyaların ve diğer yoğun olarak bal veren ağaç türlerinin yeniden canlandırılması için programlar da geliştirilecektir.

Toplantıda bal üreticileri derneklerine ve diğer ilgili örgütlere ücretsiz olarak bal veren ağaç türlerinde fidan sağlama imkanı da ele alındı.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar