2013-2014 eğitim ve öğretim yılı bugün başladı. Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre yaklaşık 74 bin çocuk birinci sınıfta okuyacak.
bulgaristan-egitim-yili-basladiBakanlığın verilerinden çıkarılan bu rakam doğum yılı istatistiklerine göre belirlenmiş durumda ancak birinci sınıfa gidecek öğrenci sayısı tam olarak şimdilik bilinmiyor. Net rakamın tespit edilememesinin nedeni ise ekonomik göç. Kaç ailenin çalışmak için yurtdışına gittiği bilinmiyor.
Eğitim Bakanı Aneliya Klisarova, okulların büyük bir bölümünde tamirat işlerinin sona erdiğini ancak 77 okulda henüz tamamlanmadığını belirtti. Klisarova, tamiri bitmeyen okullarda eğitimin devam edeceğini ve sorun yaşanmayacağinı söyledi.
KIRCAALİ BÖLGESİNDE BİRİNCİ SINIFA BAŞLAYAN ÖĞRENCİ SAYISI AZALIYOR
Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali bölgesinde birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin sayısı, geçen yılla kıyasla 150 öğrenci daha azaldı.
2012 yılında bölgedeki 80’e yakın okulda 1440 çocuk birinci sınıfa başlarken bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrenci sayısı 1300.
Eğitimciler, işsizlik nedeniyle Batı Avrupa ülkelerine gurbete giden genç ailelerin sayısının her yıl çoğaldığını, bu nedenle de öğreci sayısının düşmeye devam ettiğini vurguluyor.

Ajans Bg

Reklamlar