Bulgaristan’da ilk defa şehir meydanlarındaki Yılbaşı programları iptal edildi, açık havada Yeni Yıl konserleri yapılmadı. Yine de bu kısıtlamalar vatandaşların Yılbaşı atmosferini olumsuz etkilemedi.

Başkent Sofya’da  birçok kişi Vitoşa Dağında Kopitoto Tepesine gitti ve yeni yılı Sofya manzarası ve havai fişeklerin görüntüsüyle orada karşıladı

“Yedi tepeler” şehri Plovdiv’de ise belediyenin girişimiyle üç tepesinde muazzam bir havai fişek gösterisi yapıldı. Tam 6 dakika boyunca şehir rengarenk Yılbaşı ışıklarıyla havai fişeklerin ışık, ses ve renk cümbüşüne şahit oldu.

Karadeniz kıyısı Varna’da ise tam gece yarısını bir dakika geçe, yılın ilk bebeği doğdu.  Muhabirlerimiz, doğumun normal ve sorunsuz geçtiğini bildirdi.

Veliko Tarnovo’da 100’den fazla kişi tarihi “Tsarevets” kalesine kadar 15 kilometrelik sağlık yürüyüşüne katıldı. Bu grup Petropavlovski Manastırına kadar gitti ve oradaki turistik güzergahlardan çöpleri topladı.

Çevreci katılımcılar “Covid’li, Covid’siz bu tedbiri hiç elden bırakmamalıyız” mesajını verdiler.  

Dupnitsa’dan dağ kurtarma ekipleri ise Rila Dağında Yedi Göller bölgesine Yılbaşını karşılamaya gitse de, dağda kaybolan iki turisti aramak üzere, eğlencelerine ara verdi ve imdada koştu. Dağda kaybolan iki turistin, konaklayacakları dağ evini yolunu tek başına bulmuş ve sağ salim oraya toplanmış.

BNR

Reklamlar