Yol Altyapı Ajansı, 176 kar temizleme makinesinin, kar yağışı olan bölgelerde yol yüzeylerini temizleyeceğini ve gerekirse ek makinelerin de temizliğe dahil edileceğini duyurdu.

Smolyan ilçesinde ve dağ geçitlerinden geçecek sürücülerin kış şartlarına göre hazırlanmış araçlarla yola çıkmaları rica olunur. Dün geceden bu yana 30 santimetreden fazla kar yağdı.

Şiddetli rüzgar kar fırtınalarını artırır.

Yoğun kar yağışı, rüzgar ve fırtına nedeniyle, en yüksek Stara Planina geçidi “Troyanski” kapatıldı. Kar kaldırma nedeniyle, römorklu ve yarı römorklu 12 tonun üzerindeki ağır kamyonların Prevala ve Rozhen’den ve ayrıca Smolyan bölgesindeki Devin – Mihalkovo yolundan geçişi sınırlıdır.

Gabrovo’nun yüksek kesimlerinde kar örtüsü 20 cm’ye ulaştı ve esen rüzgar hareket etmeyi zorlaştırıyor. Shipka Geçidi kış koşullarında geçilebilir, ancak kuvvetli rüzgarlar ve kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi azalır. Şimdiye kadar, güç kaynağında bozulma olan yerleşim yok. Veliko Tırnovo istikametinde iki tır şehrin çevre yolunda mahsur kaldı. İçişleri Bakanlığı, olay yerine ağır ekipman ve Trafik Polisi ekibinin yönlendirildiğini açıkladı. 

Neredeyse tüm ülke için kuvvetli rüzgar için sarı kod verilir. 

Blagoevgrad – Kulata yolu üzerindeki Kıvrımlı Tünel’de geçici trafik, elektrik kesintileri nedeniyle yoğunlaşıyor.

BG Haber

Reklamlar