Ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi, başkent Sofya’da “Yoksulluk, Sefalet ve Rüşvete Hayır” konulu miting düzenledi.

Mitingde konuşan Bulgaristan Sosyalist Partisi lideri Korneliya Ninova, küçük bir azınlığın zenginleşirken, büyük çoğunluğun fakirleşmeye devam ettiğini belirterek, “Bu adaletsizliğe son vermeliyiz.” dedi.

Ninova, nüfusu 7 milyon olan Bulgaristan’da 400 bini aşkın vatandaşın aylık 250 avroluk gelirle yaşamak zorunda olduğunu söyledi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ise emekçilere bir tebrik mesajı yollayarak, 1 Mayıs’ın “kültür ve sınır ötesi bir bayram” olduğuna vurgu yaptı.

Bulgaristan’ın başlıca büyük şehirlerinde mitingler düzenlenirken, hükümet karşıtı sloganlar atıldı.

Birmayıs’ta 1 Mayıs

Bulgaristan’ın Filibe kenti yakınlarında bulunan Pırvomay (Birmayıs) kentinde 1 Mayıs kutlandı.

Kentte yaklaşık 70 yıldır 1 Mayıs ve İlkbahar Kültür Günleri birlikte kutlanıyor.

Pırvomay Belediye Başkanı Angel Papazov, burada yaptığı konuşmada, kutlamalar dolayısıyla Yunanistan, Romanya, Sırbistan ve Türkiye’den onursal konuklar davet ettiklerine işaret ederek, “Komşularımızla birlikte daha güçlü, daha mutluyuz.” dedi.

Kutlamalara katılan Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla Pırvomay’da bulunmaktan ve bu belediyenin Türkiye’nin deneyimine değer verdiğini duymaktan memnun olduğunu paylaştı.

Kutlamalar kapsamında konuklar, birlikte halay çekti.

 

AA

Reklamlar