Bulgaristan, sabırlı bir şekilde yüksek miktarda Bitcoin biriktiriyor. Ülkenin, 200 binden fazla BTC’ye sahip olduğu öne sürülüyor.

Bulgaristan, Bitcoin üzerine büyük bahis yapıyor. Ülkenin rezervlerde tuttuğu çok sayıda BTC servetine sahip olduğu iddia ediliyor. PRATKA operasyonu sırasında Makedonya, Yunanistan, Romanya ve Sırbistan’daki suç çetelerinin varlıklarına el koyan ülke, BTC de ele geçirdi.

Günümüzde Bulgaristan’ın altın rezervinin 2.5 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilirken, karşılaştırırsak İngiltere 12.,8 milyar dolar değerinde altına sahip. Eğer BTC uzun vadede 100 bin dolar civarına yükselirse, Bulgaristan’ın BTC zulasının değeri yaklaşık 20 milyar dolar olarak İngiltere’nin tüm altın rezervlerini geçecek. Mevcut tahminlere göre, muhtemelen dünyadaki en büyük ikinci BTC sahibinin Bulgaristan olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu bilgiyi paylaşan isim ise Twitter’daki @ProofOfSteve adlı kullanıcı.

PRATKA operasyonu sırasındanda 100’den fazla adrese baskın yapılırken, şüpheli kişiler ve araçlar arandı. Toplamda 5’i Bulgar gümrük memuru olmak üzere 23 şüpheli şahıs tutuklandı. Bu soruşturmadan özel anahtarlar çıkarıldı, fakat Bulgar yetkililer bunu açıklamayı tercih etmediler.

2017 yılının Mayıs ayında BTC’yi ele geçiren Bulgaristan’ın elinde en az 200 bin Bitcoin mevcut, bu da akıllara durgunluk veren bir miktar demek.

Amerika Birleşik Devletleri, 2015-2016’da darknet pazarı Silk Road’da kullanılan bazı Bitcoin’leri ele geçirmiş, fakat tüm zulayı tutmama kararı alıp yaklaşık 50 milyon dolara satmıştı.

ABD’nin aksine Bulgaristan’ın satma niyeti yok ve akıllıca oynamayı tercih ediyor. 200 bin BTC’ye sahip bir cüzdan bulunmazken, Bulgar yetkililerin bu miktarı çoklu cüzdanlara paylaştırdığı düşünülüyor.

 

Uzmancoin

Reklamlar