Turizm,ülkeler arasındaki ilişkilerin seyrinden en çok etkilenen sektördür. 2016 senesinde son derece azalan Türkiye ile Bulgaristan arasındaki seyahatler, geçtiğimiz 2017 yılında canlandı. Türkler’in en çok gittiği 10 ülke arasında Bulgaristan, Almanya’yı sollayarak 3.sırada yer aldı.Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin açıkladığı verilere göre, yurtdışına çıkış yapan toplam 8 milyon 62 bin Türk’ten 783 bin kişi Bulgaristan’ı ziyaret etti.

En çok ziyaret edilen ülkelerin başını Gürcistan çekerken, ikinci sırada Yunanistan, üçüncü sırada dediğim gibi Bulgaristan yer alıyor. Türkler, Gürcistan’a ve yaz aylarında Yunanistan’a vizesiz gidiyor,bu da önemli etken, Bulgaristan’ın vize rejimi ise turist akımın yoğunlaşmasına hala engel teşkil ediyor.

Haliç’teki Demir kilisesinin yeniden ibadete açılması, kilisenin karşısındaki Metoh adlı müze ve diğer tarihi ve dini mekanlar İstanbul’a büyük sayıda Bulgar turist çekmesi bekleniyor. Bulgar cemaati başkanı Vasil Liyaze, “Yılda yaklaşık 5 milyon turist gelmesini bekliyoruz” dedi.

 

Nahide Deniz, BNR

Reklamlar