Bulgaristan ve Makedonya, AB üyesi devlet ve Avrupa Enerji Topluluğu Anlaşmasının akit tarafı arasında enerji piyasalarının entegrasyonu ile ilgili bir pilot proje kapsamında işbirliği yapacaktır. Bu, Bulgaristan Enerji Bakanlığı ile Makedonya Ekonomi Bakanlığı arasındaki ertesi gün için teslimat anlaşmalarının yapıldığı elektrik piyasalarının birleştirilmesi ile ilgili Mutabakat Zaptı’nda düzenlenmiştir.

Mutabakat Zaptı, iki ülkedeki ertesi gün için teslimat anlaşmalarının yapıldığı elektrik pazarlarının ayrımcı olmayan ve eşit şartlar altında birleştirilmesi için eşit yasal ve düzenleyici bir temel oluşturmayı amaçlamaktadır.

İki ülke arasında Mutabakat Zaptı imzalanması, enerji sektöründe bağlanabilirlik, istihdam yaratma ve bölgede rekabetçi ve entegre bir enerji piyasası geliştirme çabalarının bir parçasıdır. Bu, Güneydoğu Avrupa için sürdürülebilir ve erişilebilir enerji tedarikini garanti altına almak için Bulgaristan Cumhuriyeti’nin tutarlı politikasına tamamen uygundur.

Mutabakat Zaptı bugün Enerji Bakanı Temenujka Petkova ve Makedonya Ekonomi Bakanı Kreşnik Bekteşi tarafından Sofya’da gerçekleştirilen AB-Batı Balkanlar Zirvesi çerçevesinde imzalandı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar