Başbakan Boyko Borisov’un Kore Cumhuriyeti’ne yaptığı resmi ziyareti kapsamında enerji ve dış ilişkiler alanında işbirliğine ilişkin ikili belgeler imzalandı. Bulgaristan Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı ve Kore Cumhuriyeti Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı mutabakat zaptı imzaladı. Belge iki ülke arasında yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği alanında işbirliğini desteklemeyi öngörmektedir.

Mutabakat her iki ülkeden şirketlerin enerji alanındaki ihalelere katılımını teşvik edecek ve Bulgaristan ile Kore Cumhuriyeti arasında nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı alanında ilişkilerin geliştirilmesini destekleyecektir.

Mutabakat Muhtırası aynı zamanda yeni enerji teknolojileri alanında iki ülkenin enerji şirketleri ve bilim kurumları arasında uzman değişimini ve işbirliğini öngörmektedir.

Bulgaristan ve Kore Cumhuriyeti’nden enerji şirketleri ve bilimsel araştırma enstitüleri, enerji verimliliğini artırmak ve çevreyi korumak için yeni teknolojiler alanında işbirliği yapacaklar.
Belgeyi Bulgaristan’ın Kore Büyükelçisi Petko Draganov ve Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Yo Moon-Hee imzaladılar.

Bulgaristan ve Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümü dolayısıyla ortak kutlamalar yapılması için iki ülkenin dışişleri bakanlıkları arasında bir mutabakat zaptı imzalandı. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler, 23 Mart 1990’da başladı.

Belgeyi Bulgaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Georg Georgiev ve Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Cho Sei-Yun imzaladılar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar