Başbakanlıktan verilen bilgiye göre Başbakan Boyko Borisov, makamında Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Dimitris Şilluris ile bir araya geldi. Dimitris Şilluris başkanlığındaki Kıbrıs Cumhuriyeti heyeti, Bulgaristan’ı resmi ziyarette bulunuyor.

Borisov ve Şilluris arasındaki görüşmede öne çıkan konulardan biri Bulgaristan ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, üçüncü ülke pazarlarına birlikte girmek de dahil olmak üzere ticareti artırmak için fırsatlar aramasıdır.

AB üyeliği de Bulgaristan ile Kıbrıs arasındaki ortaklığın geliştirilmesi için çok sağlam bir temel oluşturmaktadır.

Başbakan ve Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı, Bulgaristan-Kıbrıs ilişkilerinin mükemmel seviyede olduğunu ve kuruluşundan bu yana dostluk ve iş birliği ruhu içerisinde istikrarlı bir şekilde geliştiğini belirttiler.

Borisov’un ifadesine göre, Bulgaristan ile Kıbrıs arasındaki siyasi diyalog son derece yararlı, çünkü ortak çıkarların bulunduğu her alanda aktif çalışmayı motive ediyor.

Başbakan, iki ülkenin ilgili bakanları düzeyindeki ziyaretlerin artacağını umuyor.

Borisov, son yıllarda tarım, turizm, enerji, kültür, eğitim, bilim ve denizcilik alanlarında imzalanan ikili anlaşmaların potansiyelini vurguladı.

Başbakan Borisov, “Kıbrıs Cumhuriyeti, Bulgaristan’ın önemli bir ticaret ve ekonomik ortağıdır” diye kaydetti ve ikili ticaretin son yıllarda istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar