Kamboçya Başbakanı Hung Sen, Bulgaristan’ı ziyaret etti. Başbakan Boyko Borisov mevkidaşıyla ikili ekonomik ilişkilere ivme kazandırılması imkanları, iki ülkenin iş sektörleri arasında ilişkileri teşvik etme ve ikili yatırım faaliyetleri geliştirme olanaklarını görüştü.

Bulgaristan, bölgesel kalkınma ve bayındırlık, çevreyi koruma, enerji uzmanlarının eğitimi alanlarında ortak faaliyetlere hazır olduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zahariyeva, Kamboçya Krallığı Başbakanı  Samdech Techo Hun Sen ile Bulgaristan ile Kamboçya arasında ticari ilişkileri görüştü. Bakan Zahariyeva, “Bulgar iş çevreleri, Kamboçya ile ticari ilişkilerin ivme kazandırılmasından yana” diye konuştu.

2018 yılında iki ülke arasındaki mal değişimi 6.2 milyon doları bulurken 2017 yılına nazaran yüzde 12.7 oranında daha fazladır. Bulgaristan’ın bu ülkeye yönelik ihracatı 3.4 milyon doları buluyor. İkili, ticari satışlardaki olumlu gelişmelere rağmen, bu rakamların ikili işbriliği imkanlarına cevap vermediği konusunda hemfikirdi. Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Kamboçya Başbakanı Hun Sen, Bulgaristan ile Kamboçya arasındaki ikili ticaret, ekonomi ve yatırım işbirliğinin artırılması yönünde beklentilerini görüştü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova’nın da hazır bulunduğu görüşmede tarım ve gıda üretimi,ilaç, bilgi teknolojisi ve inşaat alanlarındaki perspektifler, ağır bastı. Hong Sung’un ülkemize yaptığı ziyareti çerçevesinde İkili Ekonomik, Bilimsel ve Teknik İşbirliği Anlaşması imzalandı.

 

BNR

Reklamlar