Bulgaristan ve İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşları, 24 Haziranda Türkiye’de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci dönem milletvekili seçimleri için sandık başına gitti.

Bulgaristan ve İngiltere‘de yaşayan Türk vatandaşları, 24 Haziranda Türkiye‘de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci dönem milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. Bulgaristan’da yaşayan Türk vatandaşları,, başkent Sofya‘daki Türkiye Büyükelçiliği’nde ve Filibe ve Burgaz kentlerindeki başkonsolosluklarda oy kullanmaya başladı. Büyükelçilik, seçimlerde oy kullanacak vatandaşları oy kullanma esnasında yanlarında T.C kimlik kartı, nüfus cüzdanı, pasaport gibi resmi bir belge bulundurma konusunda uyarıda bulundu. Oyunu büyükelçilikte kullanan Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy güçlü ve refah dolu bir Türkiye için oy kullandığını belirtti. Bulgaristan’da kayıtlı bulunan 8 bin 500 Türk seçmeni olduğu biliniyor. Bulgaristan’da oy verme işlemi 8 Haziran Pazartesi akşamı sona erecek.

İNGİLTERE’DEKİ TÜRKLER DE SANDIK BAŞINDA

İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşları da, Türkiye’de 24 Haziranda gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanı ve 27’nci dönem milletvekili seçimleri için oy kullanmaya başladı. İngiltere’de bu sene seçimler için Başkent Londra‘da 30 ve Edinburgh’ta 1 olmak üzere toplamda 31 sandık kuruldu. Büyükelçiliğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise, “Oylama, demokratik olgunlukla, huzur içerisinde ve sağlıklı biçimde sürüyor. Londra gibi Edinburg’da da oy verme işlemleri bu sabah başladı. Demokratik hakkımızı kullanalım ve irademizi sandığa yansıtalım” ifadelerini yer aldı. Kurulan sandıklarda oy verme işlemi 4 gün sürecek. İngiltere’de yaklaşık 90 bin seçmenin kayıtlı olduğu biliniyor.

(Nahit Doğu/İHA)

Bulgaristan ve İngiltere'de Türkler Sandık Başında

Reklamlar