Milletvekilleri, Bulgaristan Vatandaşlık Kanunu’nda yapılan değişikliklerin ilk okunması sırasında, Bulgaristan vatandaşlığından gönüllü olarak vazgeçenlerin vatandaşlığa geri dönme haklarının olmayacağına karar verdi.

Artık yalnızca genel bir suçtan hüküm giymemiş olanlar Bulgaristan vatandaşlığına kabul edilecekler. Bulgaristan vatandaşı ile evli olan yabancılar, evliliklerinin 3 yılını tamamladıktan sonra ancak Bulgaristan vatandaşlığı talebinde bulunabilecekler.

Ayrıca, evliliklerin göçmenlik yasalarını aşmak amacıyla sahte bir şekilde yapıldığı tespit edilirse, bu durum Bulgaristan vatandaşlığının iptal edilmesine yol açacaktır. Vatandaşlığa kabul edilen kişilerden Bulgar dilini bilmeleri şartı aranacaktır.

Bulgaristan vatandaşlığını veren, geri alan, vazgeçen veya vatandaşlıktan çıkartan tüm kararlar, resmi olarak “Resmi Gazete”de yayınlanacaktır.

Bu onaylanan değişikliklerle, vatandaşlığın verilmesi törenle gerçekleşecektir ve bu kararın Parlamento’da ikinci bir görüşmeye tabi tutulması beklenmektedir.

BG Haber

Reklamlar