Büyük bir market zincirinin Varna Tıp Üniversitesi ve “Roditeli” /Ebeveynler/ Derneği ortaklığında, Ocak ayında farklı yerleşim yerlerinden 16 ila 70 yaşları arasında erkek ve kadınlar olmak üzere, 800 kişi arasında Bulgaristan vatandaşlarının yeme alışkanlıklarına ilişkin yaptırılan kamuoyu yoklamasına göre, son 3-4 yılda Bulgaristan vatandaşlarının yüzde 89,1’i sağlıklı beslenmeye önem verirken, yüzde 60,6’sı beslenme rejimini değiştirdi. Ancak sadece yüzde 10,4’ü düzenli olarak kahvaltı yaparken yüzde 45,4’ünün ana öğünü akşam yemeği oluyor.

Anket, Bulgaristan vatandaşlarını yüzde 43,1’inin yemeklerini kendileri hazırlamayı tercih ettiğini gösteriyor. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 40’ı beslenmenin sağlığı doğrudan etkilediğine inanırken yüzde 20’si sağlıklı beslenmenin pahalı olduğunu düşünüyor. Vatandaşlarımızın yüzde 55,6’sına göre sağlıklı beslenme, çeşitli beslenmek, yüzde 27,4’ü ise daha fazla meyve ve sebze yemek anlamına geldiğini öne sürüyor. Ankete katılanların yüzde 23,9’u için vitaminli besinlerden oluşan dengeli bir beslenme gerekliyken, %16,4’ü için makul miktarlar da önem taşıyor.

Aynı zamanda, “Roditeli” Derneği, ebeveynlerin yüzde 68,4’ünün çocuklarının ne yiyeceğini seçmesine izin verdiğini yalnızca yüzde 31,6’sı tam olarak ne yediklerine dikkat ettiğini ve tatlılar, cips, makarna, atıştırmalıkları ve gazlı içecek tüketimini sınırladığını belirtiyor.

BNR

Reklamlar