Bulgaristan taşımacıları, Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Danail Papazov’un geçiş ücretlerinin 1 Eylül’den itibaren önemli ölçüde yükseltilmesi sebebiyle Türk meslektaşı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüşme talep ettiğini duyurdular.
bulgaristan-ulastirma-bakani-danail-papazov
Varna’da gazetecilere Bakan Papazov, “Türkiye’de geçiş ücretlerinin yükseltilmesine dair resmi bir bilgi sahibi değilim, o yüzden bunu yorumlayamam. Buna rağmen biz Bulgaristan veya Türkiye’de olsun böyle bir resmi görüşme talebinde bulunduk. Bizim için bu görüşme çok önemli o yüzden nerede görüşmek isterlerse kabul edeceğiz” dedi.

Bakan’ın ifadesine göre iş görüşmesinin amacı problemin neden kaynaklandığını ve nasıl çözüleceğinin görüşülmesidir.

Çarşamba günü Bulgaristan taşımacıları Türkiye’nin sınırları içerisinde bulunan yollarda 1 Eylül’den itibaren geçiş ücretlerini önemli ölçüde yükselteceği ve bununla aslında sınırlarını uluslararası taşımacılara kapayacağını bildirdiler. Bulgar nakliye şirketleri, Bulgar hükümetinin buna karşı harekete geçmesini ısrar etmektedir. Aksi taktirde yine mayıs ayında yaptıkları gibi Bulgar-Türk sınırını bloke edeceklerine dair uyarıyorlar.

Türk topraklarından geçen TIR’ların yapacağı yeni geçiş ücretleri 7 Ağustos Türk Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yayınlanan yeni geçiş ücreti tarifeleri sadece Bulgaristan taşımacıları için değil, Türkiye topraklarından geçen tüm taşımacılar için geçerlidir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar