İktidardaki çoğunluk ve Hak ve Özgürlük Hareketi DPS, Sofya’nın Kiev’e yaklaşık 100 zırhlı savaş aracından oluşan askeri yardım göndermesini önerecek.

bTV’ye konuşan milletvekili İvaylo Mirçev, “Zırhlı savaş araçları, Jandarma yedeklerindendir.Makineler kullanım dışı kalmış, depolardan çıkmamıştır. ABD ile Bulgaristan arasındaki resmi yazışmalardan, depolanan zırhlı personel taşıyıcıların teslim edilmesi karşılığında Bulgaristan’ın “Amerikan yardımı alabileceğine” dair bir işaret var dedi.

Mirçev, “Teklif edilen zırhlı personel taşıyıcıları, sözüm ona “Soya Dönüş” Süreci sırasında İçişleri Bakanlığı Birliklere ait idi, ama hiç kullanılmadı. Bunların bir bölümü tamir edilmesi gerekiyor” diye belirtti ve girişimin, Başbakan Nikolay Denkov, Savunma ve İçişleri Bakanları ve Meclis Savunma Komisyonu tarafından da desteklendiğinin altını çizdi.

İvaylo Mirçev, Ukrayna’nın son 16 ayda Bulgaristan’dan 2,5 milyar avro değerinde silah satın aldığını, yıl sonunda bu miktarın 3,5 milyara ulaşacağını söyledi.İçişleri Bakanlığı, eski teçhizatı gözden geçirmeye ve bakanlığın faaliyetlerini etkilemeden sağlanabilecek araçların listesini oluşturmaya hazır olduğunu duyurdu. İçişleri Bakanlığı, verileri hazır olduklarında Halk Meclisine sunacaklarını belirtti.

BNR

Reklamlar