Momçilgrad’da (Mestanlı) yeni açılan İlyaz Hoca Balkan Kütüphanesi’nde aslen Bagryanka (Boyacılar) köyünden olan geçmişte popüler Türk halk müziği sanatçısı Cemil Şaban’ın anısına sanat gecesi gerçekleşti. Etkinlik, Momçilgrad Belediyesi ve Nov Jivot Halk Toplum Merkezi Derneği tarafından düzenlendi. Salonu hınca hınç dolduran etkinliğe katılanlar arasında Momçilgrad Belediye Başkanı Sunay Hasan, Belediye Meclis Başkanı Ömer Hüseyin, yerli yaratıcılar ve kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren bölgesel kuruluşların temsilcileri hazır bulundular. Katılımcılar arasında anma gecesine katılmak için özel olarak İzmir’den gelen Cemil Şaban’ın oğlu Yılmaz Şenses ve eşi Ferhunde Şenses de vardı.

Programın açılışını Momçilgradlı ressam Kamber Kamber yaptı. Doğu Rodoplar bölgesinde araştırmalar yapan Ardino (Eğridere) Belediye Başkanlığı Kültürel Varlıkları Koruma Kurulu Başkan Yardımcısı Selahaddin Karabaşev, slayt show eşliğinde Cemil Şaban’ın hayatı ve yaratıcılığına ilişkin bir sunum yaptı. Zvezdel (Gökviran) köyünden saz ve söz ustası Fahri Nur, ünlü sanatçı ile ilgili anılarını paylaştı.

Fahri Nur ve Kırcaali Buket Kadın Koro Grubu’nun Dostlar Saz Grubu Cemil Şaban’ın seslendirdiği türkülerden örnekler sundular.

Programın sonunda Belediye Başkanı Sunay Hasan ve Belediye Meclis Başkanı Ömer Hüseyin, yetenekli şarkıcının hatırasını koruma duyarlılığı gösteren anma gecesinin organizatörlerine ve katılımcılara teşekkür ettiler.

 

 

Reklamlar